Beslenmeye ile ilgili Bilgiler

Beslenmeye ile ilgili Bilgiler


Tarih boyunca insanları ilgilendiren en önemli sorunlar arasında beslenme, önemini sürekli korumuştur. İnsanlar, karın doyurma ve düşmanlarından korunma olarak özetlenebilen üç ana gereksinimlerini önceden çözümlemek zorunda kalmışlardır. 
Bunların içinde beslenmenin ayrı bir yeri vardır. 
Yüzyıllardır uğraşılmasına karşın, bugün dünyamız hala kötü beslenen insanlarla doludur. 
Kötü beslenme diyince üç olasılık söz konusudur:

a) Yetersiz Beslenme

b) Dengesiz Beslenme

c) Aşırı Beslenme

Daha sonra açıklanacağı gibi vücudun büyüme, gelişmesi ve organların işlevlerim yerine getirebilmesi için, kısaca gerçek anlamda sağlıklı yaşayabilmek için kişi, besin öğeleri adını verdiğimiz yapı taşlarını yeterli ve hepsinden belli oranlarda dengeli tüketmek zorundadır. 
Tek bir besin öğesi ile yaşanamayacağı gibi, bunlar pek çok toplumda görüldüğü gibi ister normal gereksinimden az ister fazla miktarlarda alınmış olsunlar, sonuçta besin alımında bir dengesizlik belirecektir, ileride değinileceği gibi, bunda bireylerin eğitimlerinin rolü büyük olmaktadır.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Beslenmeye ile ilgili Bilgiler ile ilgili aramalar dengeli beslenme ile ilgili  sağlıklı beslenme  dengesiz beslenme nedir  sağlıklı beslenme ile ilgili bir araştırma yapınız  dengeli beslenme nedir nasıl yapılır  beslenme ile ilgili akrostiş  nasıl sağlıklı beslenilir kısaca  dengeli beslenme ile ilgili afiş Beslenme, Beslenme İle İlgili ile ilgili aramalar dengeli beslenme ile ilgili  dengeli beslenme nedir kısaca  yeterli ve dengeli beslenme nedir kısaca  beslenme ile ilgili akrostiş  dengeli beslenme ile ilgili afiş  dengeli beslenme nedir nasıl yapılır  yeterli ve dengeli beslenme önemi  yeterli ve dengeli beslenme nasıl olmalıdır
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar