Bilmeniz Gereken Akıllı Psikoloji Hilesi

Bilmeniz Gereken Akıllı Psikoloji Hilesi

Sosyal durumlar hayatımızda çok önemlidir ve bunlara uygulanabilecek psikoloji hileleri vardır. 
İşte sosyal durumlarda hayatınızı kolaylaştıracak on akıllı psikoloji hilesi:

1. Birinin senden hoşlanıp çıkmadığını öğrenmek
Birinin sizi sevip sevmediğini öğrenmek için, sadece o konuşurken söylediği bir kelimeyi seçin. 
Bu kelimeyi her söylediğinde, gülümseyin ve başınızı sallayın. Eğer kişi sizden hoşlanıyorsa, sizinle her konuştuğunda bu kelimeyi çok daha kullanmaya başlayacaktır.

2. Birinin senden hoşlanmadığını düşünüyorsanız
Birisinin sizden hoşlanmadığını düşünüyorsanız, onlardan bir kalem veya zımba gibi küçük birşey ödünç alın, yani çok basit bir iyilik isteyin. Sadece işin bittiğinde iade ettiğine emin ol. 
Böylece karşı tarada küçük iyiliklerin, o kadar da kötü olmayabilir diye düşünmesini sağlayın.

3. İyi bir dinleyici nasıl olunur -ama gerçekte değil
Eğer gerçekten karşında konuşan kişinin ne anlattığına dikkat etmediysen, konuşmanın sonunda söyledikleri bir şeyi basitçe ifade edip ve onaylayın. Böylece tüm konuşmayı dinliyormuş gibi görüneceksin. Sadece bunu sık sık tekrarlama, gerçekte dinlemediğini belli edersin!

4. İyi bir izlenim bırakmak
İlk defa biriyle buluştuğunuzda, ellerinizin ısındığından ve terlemediğinizden emin olun. 
Sıcak eller samimi bir izlenim bırakırken, soğuk eller hoş değildir ve kötü bir izlenim bırakabilir.

5. Kafanda tekrarlayan bir şarkı mı var?
Can sıkıcı bir baş ağrınız varsa ve kafanızdan bir şarkıyı çıkaramıyorsanız, şarkının sonunu söyleyin ya da yapabiliyorsanız, tüm yolu söyleyin. Zihniniz, kapanmayan bir şeyi düşünmeye devam edecektir.

6. İnsanların sizinle aynı fikirde olmasını sağlayın
İnsanların sizin düşüncenizle aynı fikirde olmasını istiyorsanız, konuştukça başını sallayın ve gülümseyin. İnsanlar otomatik olarak gülümseyecek ve başını sallayacak, böylece söylediğiniz şeye inanmaları çok daha kesin hale gelecek.

7. Kontrolü ele almak için rahatlığı ele alın
Yeni ve alışılmamış yüzler etrafında gergin olmak doğaldır. Kendimize bu insanlarla daha önceden tanıştığımızı veya bu durumda rahat olduğumuzu varsaydığımızı söylersek, etrafımızdaki durumu daha sakin, rahat ve kontrol altında tutarız.

8. Yaklaşırken insanların ayaklarına bakın
Bu garip bir şekilde önemli bir şey. Eğer insanlar önemli bir konuşma yapıyorlarsa, onlara yaklaştıkça gövdelerini çevirirler, ancak ayakları değil. Ayaklarını çevirirlerse, konuşmaya hoş geldiniz demektir. Kaba görünmemek için bir konuşmaya girdiğinizde zamanlamanın anahtarı olduğu için bunu aklınızda bulundurun.

9. Bir iyiliğe mi ihtiyacınız var?
Birinden bir iyiliğe ihtiyacınız varsa, en iyi seçeneğiniz soruyu “Yardımınıza ihtiyacım var…” ile açmaktır. Bu, diğer kişide az miktarda suçluluk duygusu aşılamakta ve onlara yardım etmeyi çok daha muhtemel hale getirmektedir.

10. Kimin hoşlandığını bulun
Bir grup insan hep birlikte güldüğünde, insanlar hala gülüp gülmediklerini görmek için sonuna doğru en rahat oldukları kişiye bakarlar. Bu, başka birine karşı bazı duyguların bir göstergesi olabilir veya kime daha yakın olduğuna dair bir işaret verir.


Bu listede olmayan başka psikoloji püf noktalarını biliyor musunuz? 
Aşağıdaki yorumlarda bizimle paylaşın!
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
 Bilmeniz Gereken Akıllı Psikoloji Hilesi ile ilgili aramalar psikolojik hileler  basit psikoloji hileleri  insanların hileleri  psikolojik gerçekler  psikolojik taktikler  psikolojik bilgiler  insan psikolojisi  insanlara istediklerinizi yaptırmanın psikolojik yolları
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar