Zihinsel Gücü Artıracak Bir işe Nasıl Başlanır

Zihinsel Gücü Artıracak Bir işe Nasıl Başlanır

Bazı insanların zihinsel dayanıklılıkla doğduğunu düşünebilirsiniz. Bazı durumlarda bu doğru olabilirken, zihinsel tokluğu geliştirmek de mümkündür. Aslında, bir işe başlarken zihinsel gücünüzü gerçekten artırabilirsiniz.

Kim olduğumu biliyorum.
Zihinsel gücünüzü arttırmada ilk adım, tam olarak kim olduğunuzu bilmektir.

Güçlü ve zayıf yönlerinizi tartarak başlayın. En çok hangi konuda tutkulu olduğunuzu düşünün. Değerlerinizi ve hayatınızdaki en önemli şeyleri düşünün. Ardından, devam edin ve birbirleriyle nasıl karşılaştıklarına bakın.

Bu küçük öz analizini yaparak, gerçekte kim olduğunuzu ve en çok neye değer verdiğinizi daha iyi anlayabilirsiniz. Şu anda hayatında nerede olduğunu daha iyi anlayacaksın. Bu daha sonra geleceğe ve oraya ulaşmak için neler yapmanız gerektiğine bakmanıza yardımcı olabilir.

Bu bilgiyi, şu anda sahip olduğunuz diğer düşüncelerle birlikte yazın. O zaman, ileride ne olursa olsun - bu düşünce sürecine her zaman geri dönebilirsiniz. Nerede olduğunuzu - ve şimdi nerede olduğunuzu -, yanıldığınızda kendinizi sürekli takip etmek için çabucak görebileceksiniz.

Zihinsel hazırlık + zihinsel disiplin = zihinsel tokluk
Bu formül zihinsel bir tokluk koçu René Vidal tarafından oluşturuldu. Vidal, “Play Smart to Win in Business: Leadership Lessons from Center Court to Corner Office” nin ortak yazarıdır.

Bu formülü uygulamak size esneklik geliştirmenize yardımcı olabilir. Her türlü esneklik eğitimi, işinizi her alanda iyileştirir - sonuçta kazancınızı artırmak da dahil.

İşte Vidal’a göre, esnekliğin amacını zihinsel olarak nasıl elde edebileceğiniz:

Hazır ol. Ürününüzün ne olduğunu, rekabet avantajınızı ve ideal müşterilerinizin kim olduğunu bilin.
Yaratıcı. Kitlenizin neye önem verdiğini ve diğerlerinden nasıl sıyrıldığınızı anlayın.
Disiplinli. Dikkat dağıtıcı şeyleri nasıl ortadan kaldıracağınızı ve neyin peşinde olduğunuzun sonuçlarını bilin.
Bilgili. En iyi ürününüzün veya hizmetinizin güçlü yanlarından ve müşteri taleplerinizi nasıl iyileştirebileceğinizi unutmayın.
Dirençli. En yaygın müşteri şikayetlerini ve bunları nasıl pozitiflere dönüştürebileceğinizi bilin.
Duygusal zekanızı arttırın
Bir işletme sahibi olarak sürekli baskı ve stres altındasınız. Bu nedenle, bir iş lideri olarak duygusal zekanızı üzerinde çalışmanız ve geliştirmeniz gerekir.

Duygusal zekanız duygularınızı tanımanıza ve anlamanıza yardımcı olur, böylece onları uygun şekilde yönetebilirsiniz. Ayrıca, başkalarının duyguları hakkındaki empati ile ilişki kurmanıza yardımcı olur. İyi haber şu ki, bugün EQ'nuzu yükseltmeye başlayabilirsiniz:

Duygularınızı gözlemlemek, böylece onları tetikleyen durumları bilirsiniz. Daha sonra duygularınızı, sizinle çalışmak yerine onlarla çalışabilmeniz için etiketleyebilirsiniz.
Duygularını yansıtan. Bu şekilde korku veya öfke gibi duygulara neyin neden olduğunu tanımlayabilirsiniz. Sonunda, bu duygularla ilgili yeni bir bakış açısı kazanacaksınız ve onlarla daha iyi şekilde başa çıkacaksınız.
Duygularının kontrolünü ele geçirmek. Kendinizi boğulmuş veya hayal kırıklığına uğramış hissediyorsanız, kendinizi bu durumdan çıkarın. Meditasyon yapmak veya zihninizi temizlemek için kısa bir yürüyüşe çıkmak isteyebilirsiniz.
Duygularını nasıl ifade edeceğini öğren. Son olarak, duygularınızı bastırmak yerine, onları nasıl uygun şekilde ifade edeceğinizi öğrenin. Bu, şu anda nasıl hissettiğinizi başkalarına açıkça ifade etmek kadar basit olabilir.
Nöroplastisite
Bu isim son derece karmaşık görünse de, nöroplastisite basitçe beynimizin deneyimlerimiz tarafından şekillendirildiği anlamına gelir. Brainworks tarafından açıklandığı gibi:

“Bir düşüncenin veya duygunun her tekrarı ile, bir sinir yolunu güçlendiririz - ve her yeni düşünce ile, yeni bir varlık yaratmaya başlarız. Sık sık tekrarlanan bu küçük değişiklikler, beynimizin çalışma biçiminde değişikliklere yol açacaktır. ”

Nöroplastisiteyi arttırmanın en iyi yolu dikkat çeken alanlara katılmaktır. Bunun anlamı şudur: Yeni bir dil veya müzik aleti öğrenmek, hikayeleri, konuşmaları veya şiiri ezberlemek - beyni gerçekten performansa iten herhangi bir çaba. Bu hareketler sayesinde beynin daha esnek hale gelmesi sağlanır. Sonuç olarak, yaratıcı düşüncenizi ve karmaşık sorunları çözme yeteneğinizi geliştirebilir ve duygularınızı düzenleyebilirsiniz.

Zihniyetini değiştir
Yeteneğin ve zekanın seni başarılı kılacağına inandığın yer olan sabit bir zihniyet yerine, bir büyüme zihniyeti geliştir. Burası, devam eden bir çalışma olduğunuzu ve çok çalışarak daha yetenekli ve zeki olabileceğinizi fark ettiğiniz yer.

Zaten nöroplastisite ilkelerini kullanıyorsunuz - eğer bir girişimciyseniz. Yeteneklerinizi bir büyüme zihniyetini geliştirmek için kullanabilirsiniz. Ayrıca, bir danışman bulmanın sabit - büyüme zihniyetinden büyümenize yardımcı olabileceğini buldum. Bu, stratejileri ve deneyimleri paylaşırken meydana gelir - ve işletme sahibi olarak nasıl büyüyeceğinizi konuşun.

Esnek bir iş modeli oluşturun
Ne kadar esnek olursanız olun ve iş modeliniz ne kadar şaşırtıcı olursa olsun, dış faktörler var. İşletmenizin başarılı olmasını engelleyebilecek müşteri tercihlerini değiştirmek. İş durumunda - zihniyetinizi değiştirirken esneklik, ustalık ve nöroplastisite geliştirir ve gerektiğinde nasıl döneceğinizi anlarsınız.

Yön değiştirme veya döndürme işlemi her zaman en kolay görev değildir. Ancak, piyasa taleplerine uyum sağlamak ve bunları değiştirmek için yeterince esnek olduğunuz sürece mümkündür.

Küçük bir işletme sahibiyseniz, dönme önemli bir sorun değildir çünkü kararları daha hızlı alabilir ve daha hızlı değiştirebilirsiniz. Ancak, inatçı veya esnek olmayan biriyseniz, bir girişimci ve işadamı olarak bunu yapmayacaksınız. Temelde ana karar verici bir plan yapması gerekenden daha kolay bir şekilde değişebilir, daha sonra bu planın nasıl sunulacağını araştırır, böylece paydaşların pazar değişikliklerine cevap verebilmesi sağlanır.

En önemlisi esnek iş modelleri oluştururken - çalışanlarınızı, iş ortaklarınızı, satıcılarınızı ve müşterilerinizi dinleyin ve ders ortasında değişen yönlere açık olun.

Gecikme tatmini
Bir işletme sahibi olarak, sabit bir gelir olmadan haftalara, aylara hatta yıllara girebilirsiniz. Sonunda başarıyı elde edince, istediğiniz şeyi alabilirsiniz. Bu kararlar şirketinize dönme veya yeniden yatırım yapma için fazla alan bırakmaz. Zayıf finansal kararlar zihinsel gücünüzü arttırmanıza yardımcı olur.

Bunun yerine, imkanlarınız dahilinde yaşayın ve bütçenize uyun. Zor kazanılan paranızı durum sembollerine veya işinizi büyütmeyecek satın alımlara harcamayı geciktirin. Örneğin, bu yeni ofis etkileyici görünebilir. Ancak rant getirdiğinizden fazla ise - ekibiniz için çok büyük. Bu parayı başka bir yere kaydırın ve harcayın - ürün veya hizmetinizi geliştirmek gibi.

Azimli ve pratik olun
Son olarak, sabılır olmaya ve günlük rahatlama alanınızdan ayrılmaya başlayın. Her sabah kendinizden ve ekibinizden bir problem veya zorluğu çözmesini isteyin. Daha da iyisi, sorunun dışında düşünün ve bir zorlukla baş etmek için yeni fikirler keşfedin. Yaratıcı düşüncenizi arttırmanın yanı sıra, ekibinizle olan ilişkiyi de güçlendirir.

Günlük olarak konfor alanınızdan bir adım atmaya gelince, bu pratik bir uygulamadır. Her gün yeni bir şey yardımcı olacaktır. Bu yüzden yeni bir dil veya müzik aleti öğrenmek güzeldir - her gün çalışılması gerekiyor. Ancak heyecan verici, hatta korkutucu şeyler bulabilirsiniz - deneyin. Rahatsız edici olsa da - bu uygulama yeni bakış açıları kazanmanıza ve zihinsel tokluk kapasitenizi artırmanıza yardımcı olacaktır.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Zihinsel Gücü Artıracak Bir İşe Nasıl Başlanır Zeka Nasıl Geliştirilir Bilimsel Yöntem Beyin Gücünü Artıran Teknikler Arasında En Etkili Olanı Beyin Gücünü Artırmanın Yolları Nelerdir Bilincinizi Zihninizi ve Beyninizi Anlamanızı Sağlayacak Muhteşem Çözümler Zeka Geliştirme Yöntemleri Nelerdir Hangi Egzersizler Beyni Kuvvetlendirir Hafıza ve Dikkat Geliştirme Programı
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar