iş Hayatında Güven Oluşturmanın Etkili Yolları

iş Hayatında Güven Oluşturmanın Etkili Yolları

Finansal hizmetler ve SEO gibi sektörler için müşterilerin titizliklerini aşmak zor olabilir.

Diğerleri markalarınızı nasıl algılar?

Şirketler neden markalarını pazarlama konusunda çok fazla para harcıyor ve içerik pazarlama kampanyaları nasıl geliştiriyor? Bu tür eylemler müşteri algılarını etkilemede çok yol kat etse de, bazı işletmelerin daha fazla yokuş yukarı savaşa sahip olduğunu reddetmeye gerek yok.

Güçlü bir marka oluşturma uzmanı size yardımcı olsa da, başkalarının sizinle iş yapmasını ikna etmede güven daha güçlü bir ölçüm normu olabilir. Aslında, PwC'ye göre  tüketicilerin yüzde 35'i, marka seçiminde en büyük etkenlerden biri olarak güveni tercih eder.

Bazı endüstriler, tüketicilerinin güvenini kazanmak için her zaman çaba sarf etmiştir. 
SEO ajansları uzun zamandır "siyah şapka" teknikleriyle meşgul olan gölgeli operatörler tarafından rahatsız edildi. Finansal hizmetler sağlayıcıları, devre mülk şirketleri ve diğerleri genellikle ortalamadan daha düşük güven algısına sahiptir.

Bu endüstriler potansiyel müşterilerinin güvenini kazanmak için uzun zamandan beri çaba sarfetmiş olsalar da, bu konudaki gerçek şu ki, tüketici güveni büyük şirketler ve küçük işletmeleri de etkileyerek hemen hemen her payda düşüyor.

Bu eğilimi nasıl tersine çevirebilirsin? "Düşük güven" şirketiniz için güven oluşturmanın birkaç yolu:

1. Gerçek şeffaflığı sağlayın.
Çoğu zaman, "şeffaflık", bir yazılım güncellemesini yüklemeden önce gerçekten okumadığınız kullanıcı sözleşmeleri gibi, üslerinizi gizlemek için tüketicilere geniş bir metin duvarı çekmeye eğilimli görünüyor. Bu jargon-ağır metinler, müşteriye gerçekten güven vermiyor.

2. Dijital güvenliği geliştirin.
İşlemlerimiz daha çok çevrimiçi olarak yürütüldüğünden, tüketiciler, bilgilerinin nasıl kullanılabileceği konusunda anlaşılır bir şekilde ihtiyatlı davranmaktadır. 
Müşteri bilgilerini işleyen bir web siteniz varsa, kullanıcıların sitenizin güvenliğini sağlamak için gerekli adımları atmanız gerekir.

HTTPS'ye geçiş yapmak, kendi giriş bilgilerinizi güvence altına almak ve güvenlik ayarlarınızı sürekli olarak güncellemek, sitenizi (ve müşteri bilgilerini) bilgisayar korsanlarından korumada uzun bir yol kat edecektir.

Bununla birlikte, bunun müşterilerin endişeli olduğu tek güvenlik sorunu olmadığını unutmayın. Birçok kişi iletişim bilgilerinin diğer satıcılarla paylaşılmasından korkuyor. Müşterilerinizden e-posta adresleri veya telefon numaralarını topluyorsanız, bilgilerini satmayacağınız yazılı bir beyan ile güven artırma açısından çok önemli olabilir.

3. Kanıtı gösterin.
Web sitenizdeki müşteri dostu özelliklerin listelenmesi bir başlangıçtır, ancak müşteriler sözlerinizi yerine getirildiğini bilmek ister. Bir memnuniyet garantinizin olduğunu söylemek önemli bir şey; bunun hizmet sunumlarınızda nasıl oynadığını göstermek başka bir şey.

Primo Management Group CEO'su Sanchez bunun için, web sitesi sunumu ile başlar. 
"Web sitemizdeki müşteri değerlendirmelerine büyük önem veriyoruz ve genel endişeleri gidermek için kapsamlı bir SSS kullanıyoruz. Bu şeyler, para iade garantisi ve müşteri odaklı hizmet sunduğumuzu söylediğimizde bunu gösteriyor."

4. Yardımcı bilgileri paylaşın.
"İçerik pazarlaması" bu günlerde dijital dünyadaki popüler bir kelimedir, ancak çok az sayıda şirket bunu tam anlamıyla kendine güvenen bir potansiyele sahiptir. Çoğu zaman, içerik pazarlaması, alternatif bir ürün sunumundan, kısa vadede faydalı olabilecek çok daha az hizmet verir, ancak mutlaka bir güven inşa etmeyecek veya bir satışı sonuçlandırmayacak bir şey.

Bunun yerine, içerik pazarlama çabalarınızı müşterilerinizi eğitmeye odaklayın. 
Bir satış konuşması yapmadan kitlenize gerçek, somut bir değer sağladığınızda, hizmetlerinize daha fazla güvenir ve sizden daha fazla satın alma olasılığı artar.

5. "Kulaktan kulağa" ilkesini benimseyin.
Çoğu tüketici geleneksel reklamlara güvenmiyor - ancak bir arkadaşından bir öneri dinlemekten mutlu olacaklar. Bir arkadaş müsait olmadığında, tüketicilerin büyük çoğunluğu çevrimiçi incelemelere güvenir - birçok kişi çevrimiçi sahte yorumlar olduğunu kabul etse de.

Güvenilirliğinizi vurgulamak için agresif bir pazarlama kampanyası kullanmaya çalışmak yerine, daha çok kulaktan kulağa yaklaşımını bulmaya çalışın.

Ancak, sonuçta, bu mümkün olabilecek en iyi hizmeti sunarak başlar. 
Bu sayede, mevcut müşterilerinizin tavsiye sunma veya olumlu bir inceleme yapma olasılığı daha yüksektir.

Düşen müşteri güveninin genel eğilimi, kısa bir süre sonra kendisini muhtemelen tersine çevirmeyecektir - özellikle de çalışmalar, büyük çoğunluğunun reklamlara hiç güvenmediğini ortaya koyduğunda . Fakat bu, tüm umudun kaybolduğu anlamına gelmez. 
Güven ve şeffaflık yaratmak için anlamlı adımlar attıkça, bu engellerin üstesinden gelebilir ve sadık bir müşteri tabanı kurabilirsiniz.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
İş Hayatında Güven Duygusunu Oluşturmak İş Hayatında Güven Oluşturmanın Yolu İş Yaşamında Güven ya da Şüphe Duyma Çalışanlar Arasında Güven Ortamı Oluşturmak Yeni İş Fikirleri İş Yaşamında Güven ve Güvenilir Olmak İçin İpuçları Tavsiyeler Motivasyon İş Yaşamında Kendine Güveni Artırmanın Etkili Yolu Çalışanlarınızı Mutlu ve Üretken Tutmanın Etkili Yolu
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar