işyerindeki Dikkat Dağınıklığını ipucu

iş yerindeki Dikkat Dağınıklığını
Ortadan Kaldırmak için ipucu


Eğer kendi işinizde çalışıyorsanız, rapor vermek zorunda olduğunuz kimse yoktur buda dikkat dağınıklığını daha çok artırır. Bir takım yönetiyorsanız, sinir bozucu ve dikkat dağıtıcı unsurlar nedeniyle büyük miktarda potansiyel karı kaçırmak istemeyeceğinizi söylemek muhtemelen doğrudur.

Her şeyi denedikten sonra, işyerindeki dikkat dağılmalarını ortadan kaldırmak için bu 7 güvenilir yoldan yararlanın. Muhtemelen, bu taktiklerden en az biri sizin ve ekip üyelerinizin çalışma günü boyunca daha odaklanmış ve üretken kalmalarını sağlayacak.

1. Zaman Kısıtlamaları Oluşturun
Bir görevi tamamlamak zorunda olduğunuz süreyi sınırlandırmak, dikkat dağıtıcı şeyleri ortadan kaldırmanın kolay bir yolu olabilir. Siz veya ekibinizdeki herhangi bir kişi baskı altında çalışıyorsa, bir işi genellikle size istediğinizden daha kısa sürede tamamlayıp verecektir.

Çok fazla zamanımız olduğunu düşündüğümüzde, bunu genelde gereksiz şeylerle doldurma eğilimindeyiz. Her seferinde bir zaman sıkıntısı altında çalışmak, eldeki göreve daha fazla odaklanmak için daha fazlasını yapmak demektir.

Bunu düşündüğünüzde, tam 8 saatlik bir çalışma gününün olması ve bu dönemde odaklanmış ve üretken kalmanın çok zor olduğu düşünülebilir. Gününüzü bölümlere ayırıp zamanınızı bölerseniz (1 saat , 30 dakika gibi), işinizi dikkat dağınıklığı olmayan bir görev olarak tamamlarsınız. Bu küçük kilometre taşlarından geçmeye başladığınızda, dikkatiniz dağılmadan daha uzun süre çalışmak için motive olacaksınız.

2. Telefonunuzu Uçak Moduna Alın
Tüm dikkatinizi vermenizi gerektiren bir görev üzerinde çalışırken telefonunuzu uçak moduna alın veya sessize alıp çekmeceye koyun. Yanınızda telefonunuzla çalışmak, açıklanamayan bir şekilde rahatlık sağlayan bir alışkanlık olabilir.

Telefonunuzla uğraşarak gün boyunca dikkatiniz parçalanıyor, ciddi görevler üzerinde çalışırken onu uçak moduna geçirmeyi deneyin. Bu, sürekli telefon çalma seslerini, sosyal medyadan ve e-posta ile birlikte gelen veya yazılı bildirimlerden korunacağınız anlamına gelir.

Bir bildirim duyduğunuzda, telefonunuza ulaşmak ve ona bakmak caziptir. Çoğu zaman, bu çok önemli bir şey değil ve konsantrasyonunuzu düşürüyorsunuz.

Bunun yerine, ne kadar süreyle çalışmak istediğinizi ve ne yapmak istediğinizi belirlemek için bir hedef zaman çerçevesi belirleyin, daha sonra dikkat dağıtmadan çalıştıktan sonra telefon bildirimlerini kontrol ederek kendinizi ödüllendirin.

3. E-posta Sekmenizi Kapatın
Aşırı bir şekilde e-posta kutunuzu kontrol ediyorsanız, yeni bir mesaj alıp almadığınızı görmek için telefonunuza bakmadan veya sekmelerinizi yenilemeden duramazsınız. Araştırmalar, e-postayı aşırı kontrol edenlerin olumlu haber almak için bunu yaptıklarını gösteriyor.

Belki geçmişte harika bir e-posta aldınız ya da birileri size e-posta yoluyla benzersiz bir fırsat ile ulaştılar ve tüm gününüz güzelleşti. Bilinçaltınız şimdi gelen kutunuza atılan başka bir hoş mesajın olması umuduyla e-postayı sürekli kontrol etmenin zevkli olduğunu düşünüyor.

Telefon bildirimlerinde olduğu gibi, gelen e-postaların çoğu mükemmel değildir ve çok rahatsız edici olabilir. Telefonunuzdaki e-posta bildirimlerini devre dışı bırakın ya da dikkat dağıtmayı ortadan kaldırmak istediğinizde e-postanızın web tarayıcınızdaki sekmesini kapatın.

4. Çevrenizi Kontrol Edin
Çevrenizi her zaman kontrol edemezsiniz, ancak onları etkilemenin ve doğru çalışma ortamını seçmenin bazı yolları vardır. Örneğin, önünüzden geçen insanların trafiğini kontrol edemediğiniz, ne söylendiğini ya da ne yapıldığını kontrol edemediğiniz gürültülü bir alanda çalışıyorsanız, muhtemelen fazla odaklanamayacaksınız.

Evde çalışıyorsanız, çevreniz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olursunuz, ancak bu, tüm dikkat dağıtıcılarınızın yok olacağı anlamına gelmez. Televizyonu kapatmanız, belirlenmiş bir çalışma alanı bulmanız, kedi ya da köpeği beslemeniz, çocukların okulda olduğundan emin olmanız veya bir başkası tarafından denetlenmemeniz ve telefonunuzu bırakmanız gerekir.

Bir çalışma alanı veya kütüphane gibi evden uzakta daha kontrollü bir ortamda çalışmak daha iyi olabilir. Bu yerler özellikle gürültülü değildir ve işyerindeki dikkat dağılmaları gibi etkenler olmadığı için sizi daha üretken olmaya motive edebilir.

5. Tam ve Sağlıklı Yemekler Yemek
CareerBuilder tarafından yaptırılan bir Harris anketine göre, işverenler, ekiplerinin atıştırmalık molalarında zamanlarının yaklaşık %30'unu boşa harcadıklarını söylüyor. İş günü boyunca atıştırma molaları her zaman eğlencelidir çünkü işten uzaklaşıp özgürce vakit geçirebileceğiniz bir zamanı sembolize ediyorlar.

Aperatif molaları işe yardımcı olabilirken, özellikle fazla dikkat dağıtıcı hale geliyorlarsa, sınırlı olmalıdırlar. Yapabileceğiniz bir şey, atıştırma dürtüsünü ortadan kaldırmak için gün boyunca daha dolu ve sağlıklı yemekler yemektir.

Eğer yapabilirseniz dengeli bir kahvaltı, iş günü içinde 3-4 saat kadar açlık hissettirmez. Atıştırmalıklar hazırlayabilir ve paketleyebilirsiniz, böylece molalarınız için atıştırmalıklar bulmak ve hazırlamak için daha fazla zaman harcamanıza gerek kalmaz.

Gün boyunca en zorlu görevlerinizi sabahları tamamlandıktan sonra, öğleden sonraki çöküş sırasında yakıt ikmali yapmak için kısa bir atıştırma molası verebilirsiniz.

6. Bilgisayarınıza Dikkat Dağıtmayı Engelleme Programları Kurma
Sizi önemli çalışmalardan uzaklaştırmak isteyen birkaç siteyi sık sık kullanıyorsanız, bu siteleri günün belirli saatlerinde engellemenize yardımcı olacak yazılımı indirmeyi düşünün. Bu özgürlük, bazı siteleri gün boyunca engelleyerek daha verimli olmanıza yardımcı olur.

Takvim, optimum verimlilik için gününüzü ve çalışma haftanızı dikkatle planlamanıza yardımcı olabilir. Bir Mac'iniz varsa, işyerindeki dikkat dağılmalarını ortadan kaldırmanıza yardımcı olacak belirli siteleri engellemek için Self Control uygulamasını kullanabilirsiniz. Cold Turkey bu hizmetin eşdeğeridir ancak Windows kullanıcıları için.

7. Sorumluluk Sahibi Olmak
Bazen, sadece işyerindeki dikkat dağılmalarını ortadan kaldırmanıza yardımcı olacak bir yanıt almanız gerekebilir. Kendi işinizse, ilk başta bu zor görünebilir, ama tek ihtiyacın olan bir sorumluluk ortağı.

Bir arkadaş, aile üyesi, bir ortak veya bir meslektaşı seçin ve onlara gün için ne yapacağınızı söylemek için birkaç dakikanızı ayırın ve öğleden sonra yapıp yapmadıklarını paylaşmak için onlara geri bildirimde bulunun.

Doğal olarak, olumlu bir rapor sunmak isteyeceksiniz, böylece dikkat dağılmasından kaçınmak ve işiniz yapmak için motive olacaksınız.

Sonuçta, dikkat dağıtıcı şeylerin gününüzü bitirmesi gerekmez. Dikkatinizi dağıtmamak için bir sürü zaman harcıyorsanız, bu 7 kolay ipucunu kullanarak ne kadar çok şeyi başarabileceğinizi ve ne kadar zaman kazanabileceğinizi hayal edin.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
İşyerindeki Dikkat Dağınıklığını Ortadan Kaldırmak için İpucu Dikkat Dağınıklığı Nedir ve Nasıl Önlenir Dikkat Dağınıklığıyla Başa Çıkmak için Sıradışı Bir Yöntem Yetişkinlerde Dikkat Eksikliği ve Konsantrasyon Problemleri Odaklanma Probleminizi Çözmek İçin Tavsiyeler İş Hayatında Dikkat Eksikliği ve Dikkat Dağınıklığı Dikkat ve Konsantarsyon Geliştiren Egzersizler İşYerinde Dikkat Eksikliği ile ilgili ipuçları Dikkati Çabuk Dağılan Kişilerin Çok İyi Bildiği Şey Dikkat Eksikliği Haberleri Son Dakika Güncel Dikkat Eksikliği İş Yerinde Üretkenlik ve Verimlilik Nasıl Artırılır  Yeni İş Fikirleri
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar