insanların Sizi Sevmesini Sağlayacak Hile

Yaşamımızda, sihirli bir düğmeye basınca çözülmesini dilediğimiz bazı zorluklar karşımıza çıkıyor. Ne yazık ki, böyle bir düğme yok. Ancak bazı psikolojik hileler zorluklarla başa çıkmanıza, diğer insanlarla ilişkilerinizi düzeltmenize ve rahatlamanıza yardımcı olabilir.

Bu makaleyi okuduktan hemen sonra günlük yaşamınızda kullanmaya başlayabileceğiniz sırları keşfetmiş olacaksınız.Bu püf noktaları kesinlikle hayatınızı kolaylaştıracak.

Gelecekte birinden destek alabilmek için, bugün ondan küçük bir iyilik isteyin.
Bir zamanlar, Benjamin Franklin, kendinden pek hoşlanmayan bir kişinin güvenini kazanmaya karar verdi. Bu kişinin, politik kariyeri üzerinde etkisi olabilirdi ve çok büyük bir kütüphanesi vardı. Franklin, kendisinden bir iyilik istediği çok kibar bir mektup yazdı – çok nadir bulunan bir kitabı  birkaç günlüğüne kendisinden ödünç istedi . Kitap hemen gönderildi. Kısa bir süre sonra, ünlü politikacı teşekkür notu gönderdi. Kitapsever bir sonraki görüşmelerinde Franklin'e yaklaştı ve arkadaş oldular.

Politikacının daha sonra otobiyografisinde yazdığı gibi, “Senin için iyi bir şey yapan birinin, daha sonra tekrar sana yardım etmesi daha muhtemeldir”. Can alıcı nokta budur .Bunu gerçek hayatta nasıl kullanabilirsiniz?

Az tanıdığınız birinden küçük bir iyilik isteyebilirsiniz. Örneğin, bir kalem ödünç vermesini rica edin. Artık bu kişinin sizin için daha büyük bir şey yapma olasılığı çok daha yüksek. İş arkadaşınız sizden hoşlanmıyorsa, bazı önemli konulardaki görüşlerini sorabilirsiniz.Bu gelecekteki ilişkileriniz için iyi bir temel olacaktır.

Birinin sizi sevip sevmediğini tek kelime kullanarak öğrenebilirsiniz
Bir kişinin sizi sevip sevmediğini anlamak için doğrudan bir soru sormanıza gerek yoktur. Yapmanız gereken tek şey, belirli bir kelime seçmek ve kişi ne zaman onu veya eş anlamlısını söylerse başınızı hafifçe öne eğip gülümseyebilirsiniz. Eğer bu kişi sizi seviyorsa, bu kelimeyi daha sık kullanmaya başlayacaktır.

Rahatlamak için sakız çiğneyin.
Bilimsel araştırmalara göre bu süreç, kortizol seviyesini (stres hormonu) belirgin bir şekilde azaltır. Bunun için birkaç açıklama bulunuyor. Bunlardan biri, kanın baş kısmına doğru akarak kendinizi daha rahatlamış hissetmenizdir. Bir diğeri, bizi daha mutlu edip sakinleştiren yemek yemeyle bağlantılı olan çiğnemekten kaynaklandığıdır.

Ayrıca sakız, dikkatimizi dağıtmaya yardımcı olur ve stresli olduğumuzda yemek yeme veya tırnaklarımızı ısırma gibi alışkanlıklardan kurtulma konusunda yardımcı olabilir.

İlişkinizi geliştirmek için bir sırrınızı verin
Birinin güvenini kazanmanın iyi bir yolu, özel bir şeyinizi paylaşmaktır. Elbette, gerçekten önemli bir şeyinizi söylememelisiniz, özellikle amacınız iyi bir ilişki kurmaksa. Bu kişiye, ona güvendiğinizi ve sizin hakkınızda bir şey bilmesinin sizin için önemli olduğunu  göstermek önemlidir. Bu şekilde, sizinle önemli bir şey vasıtası ile bağlantılı olduğunu hissedecektir.

İstediğinizi almak için iki seçenek sunun.
Birine, yapmak istemediği bir şeyi yapması için ihtiyacınız varsa, doğru soruyu sormanız yeterlidir. Onlara yapıp yapamayacaklarını sormayın. Bunun yerine onlara iki seçenek sunun.

Örneğin, iş arkadaşınızdan bir rapor almanız gerekiyor. Onlara getirip getirmeyeceklerini sorma. Onlara size ne zaman verebileceklerini sorun: yarın veya birkaç gün içinde.

İnsanlar böylece önemli olduklarını hissederler ve durum üzerinde kontrol sahibi olduklarını zannederler.

Hata yaparak daha sempatik görünün.
Gülünç duruma düşmekten korktuğumuz için hata yapmaktan kaçınırız. Ancak, küçük bir hata yapmak bizi başkalarının gözünde daha yaklaşılır hale getirebilir. Bir hata sizi ideal insan yerine sıradan bir insan yapar. İdeal insanlardan genellikle korkulur ve sevilmezler.

Diğer insanlar sizin önünüzde hata yapmaktan korkmayacak, bu da kendilerini daha rahat hissettirecek.Ayrıca sizin hatanızı size söyleyebilirlerse, kendilerini daha iyi hissederler. Birincisi, kendin yaptın ve ikincisi, kişinin güvenini kazandın.

Ama fazla abartma. Aksi takdirde, yaptığınız işte iyi olduğunuzdan şüphe etmeye başlayabilirler.

Kendileriyle aranızda benzerlik görürlerse, sizi daha çok severler.
Mimikleri taklit etmek genel olarak biliniyor. Bununla birlikte, siz ve diğer insanlar arasındaki benzerliklere sözlü olarak dikkat çekerek, harika bir etki yaratılabilir.

Yurtdışında kendi memleketlerinden biri ile yeni tanışan yabancı turistleri düşünün. Veya başka birisi ile aynı okulda okuduğunuzu öğrenmeniz ne kadar hoşunuza gider. Kendimize benzeyen insanları daha çok sevme eğilimimiz bulunuyor.

Her gün iltifat edin.
Her gün insanlara iltifat edip iyi şeyler söyleyin. Kötü bir ruh halindeyseniz bile. Gerçekten kötü bir gün geçiriyorsanız bile.

İlk başta zor olacak ama zamanla alışacaksınız ve kendinizi güzel şeyler söylemek için zorlamanız gerekmeyecek. Bu da insanların sizi biraz daha sevmelerini sağlayacak

Dahası var sadece arkadaşlarınıza ve beraber çalıştığınız kişilere değil, aynı zamanda tanımadığınız insanlara da hoş şeyler söyleyebilirsiniz. Böylece diğer insanların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayarak güzel bir ortam yaratır.

Üzerinizdeki ilgiyi abartmayın
Kendimize yoğunlaşmaya meyilliyiz ve bu yüzden sabahları iyi görünmüyorsak, bunu herkesin farkettiğini düşünüyoruz. Ama aslında, bu doğru değil.

Buna spot etkisi denir. Görünümümüzün ve davranışlarımızın diğer insanlar için önemini abartıyoruz.

Şehir dışında olduğunuz zamanları düşünün. Kendinizi rahat hissettiğiniz kıyafetleri giyer, aynanın karşısında saatler geçirmez ve ne isterseniz yersiniz. Diğer insanlar sizi bu halinizle görür, bunun sizin için normal olduğunu düşünür ve hareketleriniz veya kıyafetleriniz hakkında ikinci kez düşünmezler.

Bu nedenle, günlük yaşamınızda bu deneyimi ve bu rahat duyguları aklınızda tutmaya çalışın.
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Zeki İnsanların Diğer İnsanları Yönetmesi İnsanların Sizi Sevmesini Sağlayacak Psikolojik İpucu İnsanların Aklını Okumanızı Sağlayacak Psikolojik İpucu İlginç psikolojik bilgiler Zeki İnsanların Diğer İnsanları Yönetmesini Sağlayan Psikolojik Hile İnsanların Sizi Sevmesini Sağlayacak Psikolojik Hile Gündelik Hayatla Başa Çıkmanızı Kolaylaştıran Psikolojik Hile
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar