Hayatımızın En Mutlu iki Yılı

Hayatımızın En Mutlu iki Yılı

Derinlemesine dündüğünüzde  özellikle mutlu hissettiğiniz belirli yıllar var mı? Üniversite yıllarınız mı? Sonunda hayalinizdeki işe başladığınız zaman mı? Araştırmacılar, mutluluğun yaşamın iki noktasında zirve yaptığını keşfetti ve muhtemelen biri geçmiş olsa bile, diğeri henüz gelmedi.

Londra Ekonomi ve Siyaset Bilimi Okulu'ndaki Ekonomik Performans Merkezi, (Centre of Economic Performance) 17-85 yaş arası 23.000 Alman yetişkinle görüşerek yaşam doyumu hakkında bilgi verdi ve önlerindeki  beş yıl içinde ne kadar mutlu olacaklarını öngörmelerini istedi. Belli bir süre sonra, aynı kişilerle gerçeğin beklentilerine uyup uymadığını görmek için tekrar röportaj yapıldı.

Ekip, 20 ile 70 yaşları arasında mutluluğun U eğrisi şeklinde olduğunu keşfetti. Mutluluk seviyesi  23 ve 69 yaşlarında zirveye ulaşmaktaydı.Enerji ve geleceğe dair umutla dolu olunan 23 yaş, bu iki yılın içinde en tahmin edilebilir olanı. Ancak 69, muhtemelen bilinmeyenin stresini geride bıraktığımız ve hem profesyonel hem de kişisel anlamda emeğimizin meyvelerinin tadını çıkarabileceğimiz bir yaş.

İlginç bir şekilde, araştırmacılar gençlerin gelecekteki mutluluk öngörülerini abartma eğiliminde olduklarını, yaşlı insanların ise bunu hafife alma eğiliminde olduklarını belirtti. Dolayısıyla takip eden görüşmelerde yirmili yaşlarını süren kişiler son beş yılda hayal kırıklığına uğradığını bildirdi (kariyer stresi, flört faciaları), altmışlı yaşlarını süren kişiler ise hayatlarının gidişatlarından sürpriz bir şekilde memnundular.

Bizi mutlu edeceğini hayal ettiğimiz şeyler bizi kaçınılmaz olarak hayal kırıklığına uğratır (dedikleri gibi beklenti mutluluk hırsızıdır) ve araştırmalar hayatın basit zevklerine öncelik verdiğimizde daha iyi hissettiğimizi gösteriyor. Güneşli bir günde dışarıda yürümek, düzenli endorfin artırıcı egzersizler yapmak, en sevdiğimiz müziği dinlemek, yakın arkadaşlıklar kurmak ve şükran duymak - başka bir deyişle mutlu olmayı seçmek – hayatı daha yapıcı olarak yaşamanın güvenli yollarıdır.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Hayatımızın En Mutlu iki Yılı ile ilgili aramalar mutluluk  mutluluk sözleri  mutluluk ile ilgili şiirler kıtalık  mutluluk üzerine yazılar  mutluluk ile ilgili özlü sözler  mutluluk nedir  mutluluk ile ilgili şiirler ünlü şairlerden  mutluluk ile ilgili sözler tumblr
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar