iş Yerinde Verimliliği Arttırmanın Yolu

İş Yerinde Verimliliği Arttırmanın Yolu

Patronuna iyi görünmek ister misin? 
İş gününüzü bu ipuçlarıyla yeniden yazarak kendinizi bir verimlilik makinesine dönüştürün.

Çalışan performansı, işletme sahipleri için artan bir endişe kaynağıdır ve birçoğu çalışanlarını mutlu ve verimli tutmak için benzersiz önlemler almaktadır. Perpetual Guardian olarak bilinen bir 
Yeni Zelanda firması son zamanlarda çalışanlarını beş gün yerine dört günlük bir çalışma haftasına kaydırdı. Aynı miktarda iş üretirken, ekip üyelerinin çok daha az stresli olduğu ortaya çıktı.

Ne yazık ki, bu yaklaşım tam olarak bir eğilim olarak yakalanmadı, bu da birçok çalışanın mutluluk, hedef ve üretkenliği kendi ellerine alması gerektiği anlamına geliyor. Bir promosyon istiyorsanız veya kendinizi daha değerli hale getirerek bir işten çıkarma ihtimalini önlemek için çalışıyorsanız, artan verimlilik başarı yoludur.

Kendinizi takımın daha verimli bir üyesi haline getirmek mi istiyorsunuz? 
Oraya ulaşmanıza yardımcı olacak birkaç adım:

1. Zamanınızı takip edin.
Masanızın üzerinde duran ve bilgisayar ekranınızı izleyen doğrudan bir süpervizör bulunmadığı sürece, Facebook hesabınıza gizlice göz gezdirmekten veya sevimli hayvan resimlerindeki bir tavşan deliğinden aşağı inmeye devam etmeniz çok olasıdır. Verimliliğinizi arttırmaya yönelik önemli bir adım, harcadığınız süre boyunca kendinizi sorumlu tutmanın bir yolunu bulmaktır. 
Proje yönetimi gibi bir zaman izleyicisinin kullanılması, her bir ödevi zamanında tamamlamaya odaklanmanızı teşvik ederek, tek bir projeye ne kadar zaman ayırdığınızı görmenize yardımcı olabilir. Saatin geçtiğini öğrendiğinizde Instagram'a göz atmanız daha zor.

2. Rahatsız Etmeyin moduna evet deyin.
Neredeyse tüm akıllı telefonlar bu özelliğe sahiptir. Uykunuzda dikkat dağıtmaması için tasarlanırken, iş gününüz için de harikalar yaratabilir. Odaklanmak istediğiniz herhangi bir zamanda Rahatsız Etmeyin modunu açmanız yeterlidir. Böylece, sizi dışarıdan aldığınız dış uyarıları önemli ölçüde sınırlarsınız.

3. Kendinize bir mola verin.
Mola, zamanınızı verimli kullanmak için dikkat dağınıklığından kaçınırken, planlı molalar almanızı sağlar. Pomodoro Tekniği gibi - büyük görevlerin daha kısa, daha yönetilebilir parçalara bölünmesini öneren - gününüze planlı bir rahatlama yapmak için yöntemler deneyin.

4. Anlamsız toplantılara hayır deyin.
Elon Musk'a göre, “Aşırı toplantılar büyük şirketlerin yarattığı sıkıntılardır ve zamanla neredeyse her zaman kötüleşir.” Eğer yönetim pozisyonunda değilseniz, toplantılarınızı kesmek için neler yapabileceğinize dair çok fazla kontrol sahibi olabilirsiniz. Önceden tanımlanmış bir gündemi ve istenen sonucu olmayan toplantılar. Sonuç olarak ne kadar zaman kazanacağınıza şaşıracaksınız.

5. Diğerlerinin size yardım etmesine izin verin.
Süper üretken olmaya çalışırken, kaldıramayacağınızdan dah ağır bir yük almayın. Ancak, toparlanma tükenmişlik için hızlı bir yoldur. Ekibinizin her üye ile birlikte olması gerektiği gibi çalışmasına izin verirseniz daha etkili olursunuz.
Quote.com başkanı Daniel Wesley, “Sürekli olarak enerji ve dikkatimi küçük detaylarla harcamak yerine ekip üyelerime ve onların girdilerine güvenmeyi öğrendim” diyor. “Bu büyük bir zaman tasarrufu. Ekip için daha az dikkat dağıtıcı, daha fazla odaklanma ve daha fazla öğrenme fırsatı, daha fazla başarı anlamına gelir. ”

6. İhtiyaçlara odaklanın.
Ara sıra, görevlerin kendisi dikkat dağıtıcı olabilir. Tamamlamanız gereken en önemli görevlerin günlük listesini oluşturarak dozaj hakkına odaklandığınızdan emin olun. En önemli görevleri tamamladıktan sonra, ikincil çalışmalara suçluluktan katılabilirsiniz.

7. Masandan uzak dur.
Her zamanki çalışma alanınızı boşaltma basit eylem dünyasında bir fark yaratabilir. 
Bunun, uzaktan çalıştığı, üretkenliği artırdığı ya da sadece ayağa kalkıp bir yürüyüşe çıktığı gösterilse de, masanızdan uzaklaşmak, kendinizi sıkışıp kaldığınızda daha iyi bir zihin çerçevesine sokabilir.

8. İyimserlik yapmaya zorlayın, böylece bunalmış olmayın.
Muhtemelen “Yaptığınız kadar sahte olun” sözünü duymuşsunuzdur ve klişe için bazı bilimsel gerçekler olabilir. Görev yükünüzle ilgili iyimserlik gösterme - aslında hissetmiyor olsanız bile - güven düzeyinizi artırabilir ve ödevlerinizi tamamlamayı kolaylaştırır.

9. Kritik saatlerinizden yararlanın.
Gelişimsel bir psikolog olan Dr. Dona Matthews, " en zorlu görevlerinizde en iyi saatlerinizi harcadığınızda daha üretkensiniz.” Aynı miktarda daha fazla işi bitirmek için, günün en üretken saatinde en zorlu işinizi yapmayı planlayın. Verimlilik, zihninizi keskin tutmak ve görev listenizi sorunsuz bir şekilde hareket ettirmek için günün her dakikasını optimize etmekle ilgilidir. 
İşiniz bazen ezici hissedebilirken, bu hilelerden bir veya iki tanesini bile uygulamak, işinizin kalitesi ve verimliliği üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
iş Yerinde Verimliliği Arttırmanın Yolu ile ilgili aramalar verimliliği artırmanın yolları ve önemi  personel verimliliği artırma  satış verimliliğini arttırmak  üretimde verimlilik projeleri  fabrika verimlilik artırma  iş tatminini arttırmanın yolları
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar