Saç Bakımı

Saç bakımında bilinmesi gereken en önemli şey, saçın yüzeyinden değil kökünden beslendiğidir. 
Saç sadece ve sadece kafa derisinde bulunan kökleriyle beslenir. Sağlıklı, dengeli ve doğru beslenerek sağlıklı saçlara sahip olunabilir. Dışarıdan bakım amacıyla kullanılan bir takım ürünler saça geçici bir çözüm getirir kalıcı değildir. Bu yüzden protein, demir, çinko, biotin ve folik asit içerikli besinler saç için birçok bakım ürününden daha etkilidir.

Saçların sıklıkla yıkanmasının sonuncunda saçın dökülme ihtimalinin arttığı doğru değildir. 
Tüm saçlar tiplerine göre ne kadar yıkanmaları gerekiyorsa o kadar yıkanmalıdır.

Saça çeşitli şekiller vermek için kullanılan jöle, sprey ve losyon gibi kozmetik ürünleri saç dökülmelerine neden olmazlar. Ancak saçta uzun süre bekletildiklerinde saçın kurumasına ve aşınmasına neden olabilirler.

Saçlarınızın güneşe, rüzgâra ve yüzme havuzu sularına karşı pek dayanıklı olmadıklarını unutmayın. Bu yüzden basit olan gerekli önlemlerinizi alın ve havuzdan çıktıktan sonra saçlarınızı şampuanla yıkayın.

Saçlarınızı tararken de nazik hareketlerde bulunun. Tokalarla da sık toplamayarak dökülmelerin engellenmesine katkıda bulunabilirsiniz

Her zaman bakım ürünlerinizi seçerken tercihinizi ilk önce bitkisel ürünlerden yana kullanın.

Kepek

Bir insanın tüm vücut yüzeyi devamlı olarak ölü hücrelerini atmak zorundadır. 
K pek ise kafa derisindeki ölü hücrelerin anormal düzeyde kuruyarak atılması durumudur. 
Bu durum kaşınma, sıkıntı gibi sorunların yanı sıra hoş olmayan görünümlere sebep olabilir. 
Başlıca erkek ve kadınlarda çok, yaşlı ve çocuklarda az oranda görüldüğü gibi, yaz aylarında azalır, kış aylarında artar.
Kepeğin çeşitli nedenleri vardır:

* Kepeğe sebep olan mikroorganizmalar
* Hormonsal dengesizlikler
* Sağlık nedenleri
* Hijyenik sebepler
* Alerjik durumlar
* Stres
* Dengesiz ve yanlış beslenme

Kepek probleminin çözümü için en başta özel olarak üretilmiş kepeğe karşı etkili şampuanların kullanılması önerilir.

Yağlanma

Saç kökünde bulunan yağ keseciklerinin görevi, kafa derisinde laktik asitle birlikte mikroorganizmalara ve çeşitli dış etkenlere karşı koruyucu bir tabaka oluşturmaktır. 
Ancak bu keseciklerin büyümesi ve fazla salgı yapması kalın bir yağ tabakası oluşturur. 
Bu durumdan olumsuz etkilenen saç derisinde kepeklenme, saç tellerinde zayıflama ve saç dökülmesi görülebilir.
Saç yağlanmasında, genetik faktörler, yaş, beslenme, metabolizma, saçın temizlenme sıklığı, stres ve hormonsal denge başlıca sebeplerdendir.

Yağlı saçlar için özel olarak geliştirilmiş şampuanların kullanılması sorunun çözümü için genel olarak önerilmektedir. Kuruluk, cansız ve mat görünüm
Vitamin ve mineral eksikliği, yanlış ürün kullanmak, hormonsal değişiklikler, mevsim değişiklikleri ve birtakım çevresel etmenler saçların canlılıklarını kaybetmelerine, kuru ve mat görünüme sahip olmalarını sağlar.
Saç derisinin yetersiz yağ salgılaması, uzun süre güneşlenme saçlarda kuruluğa neden olur.
Perma ve boya gibi işlemlerde saçta kuruluğa ve cansızlığa neden olur.

Dengeli beslenmek, doğru şekilde tarama ve fırçalama, parlaklığı sağlayabilir. 
Ayrıca eski parlaklığı kazanmak ve ışığı daha iyi yansıtmasını sağlamak için özel işlemleri düzenli olarak yapmanız gerekebilir. Saçınızı saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın ve sonrasında özel bakım ürünleri kullanın.

Kırılma

Saç tellerinde kırılmanın en önemli sebepi saçın nemini kaybetmesidir. 
Gerekli olan bu nemin eksikliği karşısında saç elastikiyetini kaybeder ve zayıflar. 
Kırılma durumu keratin pullarının sıralı halde birbirinden ayrılmasıyla saç telinin incelmesi ya da kopması şeklinde olur. Saç tellerinin kırılması en sık olarak taranırken, fön-maşa gibi ısıyla ilgili işlemlerden geçerken görülür.
Saç kırılmaları için özel olarak üretilmiş ürünler kullanılarak ya da saçın kestirilmesiyle sorun giderilebilir.

Hacimsizlik

Eğer saç hacimsiz ise iki nedeni olabilir: ya saç telleri incedir ya da normal kalınlıktadırlar ancak çok düz oldukları için kabarmazlar.
Saç telleriniz ince ise ince saçlar için üretilmiş özel ürünlerle hacim kazandırabilirsiniz. 
Saçınız çok düzse ağırlaştıracak ürünlerden kaçınınız. Çeşitli modellerle de hacimli görünen saçlara sahip olabilirsiniz. Ayrıca saçınızı kurularken diplerine yapacağını masaj ve friksiyonlar da doğal ve hacimli görünüm oluşturabilir.

Şekilsizlik

Saçın aşırı yağlı, ince ya da kalın telli oluşu hatta uzunluğu bile saça şekil vermekte sorun yaratabilir. Bu yüzden her saçın sorununa göre çözümler geliştirilerek şekil vermek için daha uygun saçlara sahip olabiliriz. Örneğin: saçınız aşırı yağlı ise vermek istediğiniz şekle ağırlık yaratabileceği gibi kayganlık, sönük ve yapışkan görünüm oluşturabilir. Yağlı saçlar için özel geliştirilmiş şampuanlar ve bakım ürünlerini kullanmanız istediğiniz saç modelinde yağlanmanın kötü etkilerini ortadan kaldırıp istediğiniz saç modeline sahip olmanızı sağlayabilir.

Elektriklenme

Özellikle sıcaklık değişimleriyle saç telleri elektrik ile yüklenir. Bu yüzden saç tellerinin uçuşması, tarakla ya da kazak gibi eşyalarla sürtündüğünde çıtır çıtır sesler çıkarması gibi durumlar görülebilir. Çeşitli saç tipleri için üretilmiş şekillendiricilerden saçınıza uygun olanı seçip kullanabilirsiniz. Ayrıca elektriklenmeyi azaltmak için doğal ürünlerden yani, kemik, metal, ahşap gibi maddelerden üretilmiş tarak ve fırçaları kullanabilirsiniz.

Kabarma

Genelde gür ve kalın saçlarda görüldüğü gibi yıkama suyunun sıcaklılığı ve çeşitli işlemlerle de görülebilir. Saçlardaki bu kabarmayı engellemek için saça nem veren kremli şampuanlar ve saç kremleri kullanılabilir.
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Saç Bakımı ile ilgili aramalar saç bakımı kuaför  saç bakımı nasıl olmalı  saç bakımı yağları  saç bakımı kadın  profesyonel saç bakımı nasıl yapılır  saç bakımı zeytinyağı  saç bakım ürünleri tavsiye  kuaförde saç bakımı yaptırmak Saç bakımı nasıl yapılır? Saç Güzellik haberleri Saç Bakımı Ürünleri ve Saç Bakımı Fiyatları Profesyonel Saç Bakım Ürünleri ve Saç Bakım Markaları Yıpranmış Saçlar için Doğal Saç Bakım Maskeleri Saç Bakımı Evde Kuaförde Bakım Saç Sırları Saç Bakımı Haberleri Doğal Saç Bakımı Nasıl Yapılır ? Evde Saç Bakımı Yapmak için Tüyo Saç Bakım Rutinim Güzellik-Bakım YouTube Saç Bakım Ürünleri Erkek Saç Bakımı Kadın Saç Bakımı
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar