Kaç Adım Kaç Kalori?

Kaç Adım Kaç Kalori? Kişisel Gelişim


Buna göre 500 kalori yakmak için günde 10,000 adım atmayı hedeflemeniz gerekiyor. 
Bunu bir hafta boyunca yaparsanız, yakyığınız kalori yaklaşık yarım kilo yağ yakılmasına karşılık geliyor. 
Bu hesaba güre bir adım 0.05 kaloridir

Kilo vermek için fiziksel aktiviteleri arttırmalı ve kalori alımını azaltmalısınız, diğer bir deyişle aldığınızdan daha fazla kalori yakmalısınız.

Kilo vermek ve kalori yakmak isteyen birçok insan işin içine özellikle diyet ve egzersiz girdiği zaman ciddi anlamda bir disiplin ve kararlılık gerektiğinin farkındadır.

Her gün aç kalmadan ya da sağlığınız üzerinde ciddi olumsuz etkiler oluşturacak sıkı rejimler yapmadan biraz kalori yakmanın birçok yolu vardır.

Burada anlaşılması gereken kilit nokta, tükettiğiniz kalori miktarını azaltmanız ve fiziksel aktivitenizi arttırmanız gerektiğidir. 
Böylece günde 600 kalori yakabilirsiniz.

Neden günde 600 kalori yakmak için uğraşmalısınız?
Günde 600 kalori yakmak gün içerisinde çok az miktarda çaba gerektiren kolayca ulaşılabilir bir hedeftir. 
Bunu gerçekleştirmek için ev ve iş yerinizde günlük aktivilerinizi yaparken bile uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler vardır.

600 kaloriden kurtulmak için çeşitli egzersizler yapabilir ve vücudunuzun kalori yakma kabiliyetini arttırmaya yardım etmesi için size sunacağımız bazı tavsiyeleri uygulayabilirsiniz.

Haftada 3500 kaloriden kurtularak hiçbir sıkı rejim uygulamadan yaklaşık 500 gram verebilirsiniz. Tabii ki bu hedefe ulaşabilmek için sağlıklı bir hayat tarzı benimsemeli ve spor yapmaya başlamalısınız.

Günde 600 kaloriyi nasıl yakabilirsiniz?
Daha önce de belirttiğimiz gibi günde 600 kalori yakmak zor bir şey değildir. 
Günlük işleriniz sırasında daha fazla hareket ederek veya bazı ufak egzersizler yaparak işi daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

600 kalori yakmak için izlenecek adımlar
1. adım: Öncelikle, ayaktayken oturduğunuz zamana kıyasla daha fazla kalori yaktığınız aklınızın bir köşesinde olmalı. Bu nedenle telefonla konuşmak gibi basit bir akvitiviteyi gerçekleştirirken ayağa kalkın. Elbiselerinizi ayakta katlayın. Kulağa önemsiz gibi gelebilir ancak bu şekilde daha fazla kalori yaktığınız bir gerçektir.

2. adım: Kalori yakmak istiyorsanız günlük bir egzersiz rutininiz olmalı. Daha iyi sonuçlar elde etmek ve hedefinize ulaşmak için yaptığınız egzersizlerin yoğunluğunu arttırmalı ve mümkünse süresini biraz uzatmalısınız. Örneğin, günde 30 dakika yürüyüş yapıyorsanız süreyi değiştirmeyin ama bunun yerine koşmaya başlayın. Böylece 100 kalori yerine 200 kalori yakmış olacaksınız. Ara sıra kardiyo hareketlerini kas geliştirme hareketleriyle değiştirerek yaptığınız egzersizleri çeşitlendirebilirsiniz.

3. adım: Gün boyunca özel bir aktiviteye bolca zaman ayırmadan egzersiz yapabilir ve daha fazla kalori yakabilirsiniz. Mesela asansör kullanmak yerine merdivenleri tercih edin ya da dişlerinizi fırçalarken harcadığınız zamanı squat yaparak değerlendirin. Sevdiğiniz TV programını izlerken bile egzersiz yapabilirsiniz.

4. adım: Yaptığınız kardiyo hareketlerin yanına daha zahmetli olan ağırlık kaldırma hareketlerini de egzersizlerinize ekleyin. Ağırlıklarla yaptığınız hareketler vücudunuzun şekillenmesine yardım eder ve daha fazla kalori yakmanızı sağlar.

5. adım: Son olarak, günlük 600 kalori hedefinize ulaşmak için size yardımcı olacak bir spor seçin. Tenis ya da futbol oynayabilir, yüzmeye gidebilir veya hoşunuza giden herhangi bir sporu tercih edebilirsiniz.

Kalori yakmak için geleneksel egzersizler
yürüyüş yaparak kalori yakmak
Bu egzersizler günde 600 kalori veya daha fazlasını yakmanın en iyi yoludur. 
Hedeflerinize ulaşmak için bir spor salonuna yazılmanıza gerek yok.

Evinizde bu basit egzersizleri yaparak birkaç haftada fark edeceğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Koşu bandındaki 1 saatlik hafif tempolu yürüyüş 675 kalori yakar.
Koşu bandındaki yapacağınız 1 saatlik koşu 986 kalori yakar.
1 saat ip atlamak 730 kalori yakar.
20 dakika mekik çekmek 200 kalori yakar.
1 saatlik yürüyüş 200 kalori yakar.
Günde 30 dakika bisiklet sürmek 200 kaloriden fazla yakmanızı sağlar.
Aklınızda olsun!
Yukarıdaki tavsiyelere ek olarak, ekstra kalori yakmak için ayrıca meyve, sebze, tam tahıl ve su açısından zengin bir diyet izlemeniz gerektiğini unutmayın.

Eğer mümkünse kalori tüketiminizi azaltmalısınız çünkü bir kişi için tavsiye edilen günlük kalori miktarını aştığınız sürece istediğiniz kiloya ulaşamazsınız.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Fazladan Kalori Yakmanın Kolay Yolu Kalori Yakma Kalori Nedir ? Kalori Nasıl Yakılır? Neye Eşit? Zayıflama Yöntemleri Aktiviteye Göre Harcanan Kaloriyi Hesaplama Temel Metabolizma Kalori Yakma Oranı Yağ Yakımı için En Etkili Kardiyo Nasıl Yapılır? Bir Saatte En Az Kalori Yakmanın Yolu Koşu Bandı ile Kilo Verme Koşu Bandında Yağ Yakmak için ipucu
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar