Kilo Vermek için Kaç Kalori Yakmak Gerekir?

1 Kilo Vermek İçin Kaç Kalori Yakmak Gerekir?


Aslında 1 kilo vermek için yakmanız gereken kalori miktarı hakkında basit bir formül yok. Kalorilerin hangi besinlerden geldiği de yakacağınız kalori miktarı kadar önemli. 
Bazı besinler daha kolay yağ olarak depolanırken bazılarının besleyici özelliği yüksek. 
Ancak şunu söyleyebiliriz 1 kilo vermek için yakmanız gereken kalori miktarı yaklaşık olarak 7500‘dür.

1 kilo vermek için kaç kalori yakmanız gerektiğinden çok aldığınız kalori miktarına yoğunlaşmak daha iyi sonuç verecektir. İlk adım olarak ekmek gibi unlu mamulleri, şekeri, şekerli içecekleri, hazır gıdaları ve fast-food’u azaltarak işe başlayabilirsiniz. 
Diyetin başında tüm beslenme alışkanlıklarınızı bir anda değiştirmekte zorlanacağınız için kaçamaklar yapmanız normaldir. 
Ancak bu kaçamakları yaptığınızda daha çok egzersiz yaparsanız aldığınız kaloriler yağ olarak vücudunuza yerleşmeden yakılabilir.

1 kilo vermek için yakabileceğiniz kaloriye şöyle bir örnek verebiliriz. 
Örneğin her gün bir kutu kola içtiğinizi farz edelim. 1 kutu kola yaklaşık 150 kalori içerir. 
Her gün 1 adet kutu kola içmeyi bırakırsanız ve beslenmenizin aynen devam ettiğini ve ekstra bir egzersiz yapmadığınızı kabul edersek 50 gün sonra yaklaşık 1 kilo vermiş olacaksanız. 
Ya da günde 4 dilim daha az ekmek yerseniz 23 gün sonra 1 kilo verebilirsiniz.

Zayıflama programlarında kalorilerin alındığı kaynak, günlük olarak alının protein, karbonhidrat, şeker, tuz miktarları detaylı olarak hesaplanmıştır. 
Bunun nedeni bazı gıdaların daha kolay kiloya dönüşebilmesidir.

Yani her gün hamburger yiyen biri ile salata yiyen biri aynı kalori miktarını alsa da kilo verme süreçleri farklılık gösterir. 
Bunun yanı sıra kişinin enerjisi, beyin ve diğer organların fonksiyonları, cilt ve saç sağlığı tüketilen gıdaların besin değerlerine göre değişir.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Günde Bin Adım Ne işe Yarar? Kilo Vermek için Ne Kadar Kalori Yakmalıyım? Günlük Kalori ihtiyacı Nasıl Hesaplanır? En Çok Kilo Verdiren Egzersizler Günde Dakika Yürümenin Faydaları Sağlığa Bir Adım Adım Sayar Yürümek Zayıflatırmı Kilo Verdirirmi Kaç Kalori Karın Yağları ve Stresten Kurtulma Yolları Spor Yaparken Kullanabileceğiniz En iyi Android ve iOS Uygulamalar Fitness Antrenman Programı Nerede Spor Yapabilirim
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar