Strese karsi günde bir elma
Günde bir elma, çok sayida hastaliga karsi vücudu koruyor.
New York’taki Cornell Üniversitesi’nden bir ekibinin gerçeklestirdigi arastirmanin sonucuna göre, hücrelerin zarar görmesine karsi direnci artiran güçlü bir antioksidan madde bulunan elma, günes isigi, kimyasal reaksiyonlar ve günlük yasamin sebep oldugu stresten kaynaklanan zararlara karsi güçlü bir koruma sagliyor.
Bol miktarda meyve ve sebze tüketiminin Alzheimer ve benzeri beyin hastaliklarinin gelisme riskini azalttigini belirten arastirmacilar, Journal of Agricultural and Food Chemistry isimli derginin 1 Aralik tarihli sayisinda yayimlanmak üzere kaleme aldiklari makalede, meyve ve sebzelerde bulunan C vitaminin de güçlü bir antioksidan oldugunu ifade ediyorlar.
Buna ragmen, farelerin beyni üzerinde yapilan bir arastirmanin elmada bulunan quercetin isimli antioksidan maddenin C vitamine göre beyin hücrelerinin muhtemel hasarlara karsi direncini çok daha iyi korudugunu ortaya koydugu kaydedildi.
Diger meyve ve sebzelerle mukayese edildiginde en yüksek quercetin oranina sahip olan meyvenin elma oldugu ve elmanin Alzeheimer hastaligiyla mücadelede en faydali yiyecek olduguna dikkat çekildi.
Cornell Üniversitesi Gida, Bilim ve Teknoloji Bölümü Baskani Prof. C.Y. Lee, ”Herkes, özellikle taze olmak üzere, daha fazla elma yemeli,” derken quercetin maddesinin en fazla elma kabugunda bulundugunu ifade etti.
Elmanin kendisinin elma suyu tüketimine nazaran çok daha faydali oldugunu kaydeden Lee, genelde kirmizi elmalarin yesil ya da sari elmalara göre çok daha fazla antioksidan madde ihtiva ettigini söyledi.
Sogan, kizilcik ve bögürtlen gibi meyve ve sebzelerde de bol miktarda quercetin maddesinin bulundugu ifade ediliyor.
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum yaparken:
1. İçerik konusuyla alakalı olmasına özen gösterin.
2. Aktif link bırakmayın. (Hemen silinir!)
3. Yazım ve dil bilgisi kurallarına uymaya çalışın lütfen.
Konu ile ilgili olmayan sorularınız için ise Blogger Yardım veya İletişim sayfalarını kullanınız.