Çerkes Tavuğu Hazırlanışı

Çerkeş Tavuğu Hazırlanışı

Malzemeler:
1 adet tavuk
3 diş sarımsak
250 gr ceviz
½ bayat ekmek
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tutam kırmızı biber

Yapılışı:
Orta boy bir tavuk temizlenip, yıkanır ve yarım saat kadar pişirildikten sonar bir kepçe ile alınarak soğumaya bırakılır. 
Diğer tarafta bayat ekmek içi, cevizin ¾' ü ve sarımsak bir blendır yardımıyla çekilir ve soğumuş olan tavuğun suyundan iki su bardağı kadar bu karışıma atılarak blender bir iki tur daha çalıştırılır. 
Soğuyan tavuğun derileri çıkarılır ve etleri çok küçük olmayan parçalar halinde kemiklerinden ayrılır. Blendırda çekilen malzemeye yeteri kadar su ilave edilir ve didiklenmiş tavuk ile karıştırılır (eğer malzeme çok katı olursa, yarım bardak daha tavuk suyu ilave edilebilir). 
Bir servis tabağına konulur, üzerine kalan ceviz iri taneli olarak çekilip, serpilir. 
Daha sonar çok hafif kızdırdığımız zeytinyağ ile kırmızı biber karışıtırılıp, şekilli bir biçimde tavuğun üzerine dökülür.
Servis tabağında düzgün bir şekilde durması için bir çatalın tersi ile yol şeklinde çizgiler yapılabilir.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Çerkez Tavuğu Tarifi, Nasıl Yapılır Resimli Yemek Tarifleri Çerkez Tavuğu Tarifi Nefis Yemek Tarifleri Çerkez Çerkes Tavuğu Nefis Yemek Tarifleri Meze Tarifleri Çerkez Tavuğu Hazırlanışı Çerkez Çerkes Tavuğu tarifi Pratik Yemek Tarifi Ev Lezzetleri Çerkez Tavuğu Mutfak Sırları Pratik Yemek Tarifleri Çerkez Tavuğu Tarifi Zeytinyağlılar ve Mezeler Kolay Çerkes Çerkez Tavuğu Tarifi Tarifini Sevdim Çerkez Tavuğu Tarifi Yemek Mutfak

Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar