Staj Yapmanın Temel Yararları

Staj Yapmanın Temel Yararları

Staj, şirketlerin belirli sektörlerde iş deneyimi kazanmak isteyen öğrencilere sunduğu bir fırsattır. 
Bu ön bilgi yanı sıra aşağıdaki maddelerle stajın ne olduğu, gelecek kariyerin için neden önemli olduğu ve faydaları hakkında daha fazla bilgi edinebilirsin:

1. Staj ne kadar sürer?

Bir stajyer bir şirkette belirli bir süre çalışır ve bu süre genellikle üç ile altı ay arasında değişkenlik gösterir. Bazı öğrenciler haftada sadece birkaç gün veya birkaç saat çalıştıkları yarı zamanlı staj yaparlar. Diğerleri ise tam zamanlı olan, yani şirketin tam zamanlı çalışanları ile aynı saatlerde ofiste faaliyet gösteren stajyerlerdir.

2. Staj neden önemli?

Stajlar öğrencilere istedikleri alanda çalışmak için uygulamalı bir fırsat sunar. 
Derste edinilen bilgilerin gerçek dünyaya nasıl uygulandığını öğrenir ve mezun olduktan sonra iş için kendilerini daha güçlü adaylar haline getiren değerli bir deneyim geliştirmiş olurlar.

Staj süreci belirli bir kariyeri "denemek" için de mükemmel bir yol olabilir. 
Ve bu deneyimle kariyer yolunu belirlemene yardımcı olacak çok değerli bir anlayış kazanmanırsın.

3. Kimler stajyer olabilir?

Genellikle üniversite öğrencileri veya yeni mezunlar stajyer olarak işe alınır. 
Çoğunlukla üçüncü ve dördüncü sınıflarda okuyan öğrenciler staj yapıyor olsa da birinci ve ikinci sınıf öğrencileri de staj yapabilirler. Üniversitedeyken birkaç staj yapmak potansiyel yöneticiler için etkileyici faktör olabilir.

4. Stajyer ne yapar?

Bir stajyerin günlük görevleri aynı sektörde bile büyük değişkenlik gösterebilir. 
Bu büyük ölçüde şirketin kendisine bağlıdır. Bazı stajlarda esas olarak idari işler veya getir götür tarzı günlük işler yapabilirsin. Ancak diğerlerinde şirkete önemli katkılar yapan, ekibin önemli bir parçası olabilirsin.

5. Stajyer maaş alır mı?

Ücretsiz stajlar daha yaygın olsa da çok sayıda ücretli staj da vardır. Bir ücret alıp almayacağın sektörüne ve rolüne bağlıdır. Eğer imkanın yeterliyse ücretsiz stajlar da çok yararlı bir deneyim olabilir. Ciddi bir iş deneyimi yaşayabilir, bir portföy oluşturabilir ve mezun olduktan sonra sana yardımcı olabilecek bir profesyonel iletişim ağı kurabilirsin.

6. Staj yapılan yerden iş teklifi alma ihtimali var mı?

Bazı şirketler tam zamanlı iş tekliflerini istisnai stajyerler için uzatmaktadır fakat bu garanti edilmez ve normdan ziyade bir istisnadır. Bu ihtimali arttırmak için işinde proaktif olmalı, ayrıntılara dikkat etmeli, dinlemeye ve eleştirmeye istekli durmalı, özel projeler için gönüllü olmanlısın.

Kendini çalışkan ve güvenilir bir çalışan olarak konumlandırmak göz önünde bulundurulabilirliğin açısından sana avantaj sağlar. Eğer şirket stajın bittiğinde seni işe almıyorsa hayal kırıklığına uğrama ya da bunun işinin bir yansıması olduğunu düşünme. Bu genellikle basit bir bütçe sorunudur. 
Büyük ihtimalle daha sonraki işler için başvururken avantaj sağlayabileceğin parlak bir referans için hala onlara güvenebilirsin.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Staj Yapmanın Faydası Staj Yapmanın Temel Yararları Staj yapmak ne işime yarar? Kariyer Rehberi Staj Yapmanın Size Sağladığı Faydalar Kurumsal Şirketlerde Staj Yapmanın Avantajları ve Dezavantajları Staj Yapmak ve Staj Yapmanın Önemi Teknik içerik Staj Yapmanın Temel Yararları ile ilgili aramalar belediyede staj yapmanın faydaları  staj bana ne kattı  staj yapmak ne demek  stajın öğrenciye kattığı değerler  staj uygulamasının öğrenciye kazandırdıkları  stajın kazandırdığı bilgi ve deneyim  stajın faydalı olduğu yönleri  bedava staj yapmak
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar