Yaşam Tarzı Değişikliği

Başarılı Bir Kariyer için Yaşam Tarzı Değişikliği

Kişisel ve profesyonel yaşamında kendinin “en iyisi” olmak mı istiyorsun?

Günlük hayattaki bazı alışkanlıklarımız, kariyerimizin zirvesine çıkmamızı engeller. 
Bu yaşam tarzı tercihlerinin yenileriyle değiştirilmesi ve kariyerinde ulaşmak istediğin başarıya doğru açık bir yol çizmesi gerekir.

Başarılı bir kariyer için yaşam tarzında aşağıda yazan 9 gerekli değişikliği yapman önemli bir rol oynayacak:

1. Özgüvenli ol.

Özgüven, başarılı bir kariyer için temel gerekliliktir. İyi bir kariyerle orta karar bir kariyeri birbirinden ayıran şey kendine güvenebilme kabiliyetidir. Gereken güvene sahip olmayan kişilerin durgun, ilerlemeyen pozisyonlarda yer alması sıklıkla görülen bir durumdur.

Kendine güvenmek sana özgürlük ve yaratıcılık vererek kariyerine olumlu etki edebilecek çözümleri, fırsatları bulmanı sağlar. Özgüven kazanmak için sınırlarını zorlamak ve birey olarak neyi temsil ettiğini değerlendirmek gibi adımlar atabilirsin.

2. Kendine yatırım yap.

Kendine ne kadar yatırım yaparsan o kadar karlı çıkarsın. Kendine yatırım yapmak önüne sınırsız olanaklar çıkararak başarını garantilerken seni tatmin de eder. Bu şekilde seni daha değerli kılacak, daha fazla başarı sağlayacak yeteneklerini ve fikirlerini geliştirebilirsin.

Kendimizi geliştirmemek değişmeden kalmamızı sağlayacağı için gelecekte farklı sonuçlar almamızı, farklı şeyler başarmamızı engeller. İşe yarar eğitimler, sertifika programları ile eğitimini geliştirmek; okuma yaparak bilgi seviyeni ileri taşımak; yeni beceriler kazanarak yaratıcı yönünü keşfetmek kendine yatırım yaparak istediğin başarılı kariyere ulaşmak için seçeneklerin olabilir.

3. Uzun vadeli hedefler oluştur.

Herhangi bir iş alanında, belli bir zaman aralığı için hedef oluşturmadığın takdirde odağını kaybetmek çok olasıdır. Uzun vadeli hedefler oluşturmak, görevlerine sadık kalarak yönünü belirlemeni sağlar. Hedeflerine ulaşmak için gösterdiğin gelişimi ölçmeni sağlayacak kadar detaylandırarak hedef oluşturman önemlidir. Ayrıca uzun vadeli hedeflere ulaşmak onu küçük hedeflere böldüğünde kolaylaşır, çünkü bu sayede işlerini adım adım ele alabilirsin.

4. Sorumluluk kabul et.

Sorumluluk kabul etmek başarılı bir kariyere sahip olma şansını arttırabilecek bir yaşam tarzı değişikliğidir çünkü yaptığın, söylediğin, düşündüğün şeylerden mesul olmanı sağlar. 
Kariyerinde asıl gelişimi doğabilecek sorumlulukları kabul ettiğinde gösterirsin.

Hiç kimse mükemmel olmadığı için, eksikliklerin olması kaçınılmazdır. Verilmesi gereken tepki, hatada kendi payını tanımlayarak bunu düzeltmek için çabalamak, ders çıkararak bu hatanın tekrarlanmasını önlemektir.

5. Zamanı etkili yönet.

Zaman kısıtlı bir kaynaktır. Onu nasıl yönettiğin kariyerine doğrudan etki eder. Kariyerinde yüksek başarı gösterebilmek için zamanını hedeflerine ulaşacağın şekilde verimli kullanman gerekir. Mükemmel zaman yönetimi önceliklerini belirlemeni ve önem sırasına göre işleri tamamlamanı sağlar.

Ayrıca, zamanını iyi yönettiğinde verimliliğin artar ve daha kısa sürede daha fazla şey başarırsın. Zaman yönetimi için önemli bir yol, erken başlayarak günün en verimli saatlerinden faydalanmaktır.

6. İstikrarlı ol.

Başarılı bir kariyer şans veya yetenek değil, çoğu zaman istikrar sayesinde elde edilir. İstikrar basitçe tanımıyla etrafta dikkat dağıtıcı unsurlar olmadan işine tam anlamıyla odaklanmaktır. Kendini uzun bir periyotta sürdürdüğün bir çalışmaya adamaktır.

İstikrarlı olmak, özellikle günlük çalışma planında, disiplinli bir rutine sahip olmanı ve hedeflerine daha da yaklaşmanı sağlar. İstikrar, ulaşılabilecek hedeflere odaklanmana yardımcı olarak günlük çalışmanı ölçülebilir kılar. Başarılı ve başarısız bir kariyere sahip olmanın arasındaki fark, seni geliştiren aynı adım ve alışkanlıkları sürekli olarak tekrarlamaktan geçer.

7. Finansal kaynaklarını yönet.

Finansal kaynaklarını yönetmek hayatını her yönüyle etkileyeceği için, yaşam tarzında yapman gereken en gerekli değişiklerden biridir. Bir bütçe oluşturmak finansal kaynaklarını yönetmek için harika bir yoldur. Bu yöntem gelir ve harcamalarını dengelemeni sağlayarak paranı başarının garanti olduğu alanlara odaklamanı sağlar.

Bütçeyi bir kez oluşturduğunda gereksiz harcamalarını engelleyeceği için ona uyman zorunludur. Ayrıca, finansal kaynakların iyi yönetildiği zaman, güven hissini de beraberinde getirir.

8. İleriyi planla.

“Planlamada başarısız olursan, başarısızlığı planlarsın” özdeyişi çok doğrudur çünkü planlamak bize birçok konuda net bir bakış açısı sağlar: Neyin yapılması, hangi kaynakların ayrılması; hangi miktarda zaman/para aktarılması gerektiği.

İleriyi planladığında önünde hedeflerine ulaşman için bir yol haritası olacağından verimliliğin ve etkin artar. Ayrıca planlamak dikkat dağıtıcı unsurları engeller ve elindeki göreve odaklanmanı sağlar.

9. Egzersiz yap ve iyi dinlen.

İyi bir egzersiz sağlığın için iyi olmasının yanında başarılı bir kariyere sahip olma şansını da arttırır. Fiziksel aktivite işte verimliliğini ve performansını arttırır. Potansiyel iş partnerleri veya müşteriler de sportif faaliyetlerde kazanılabilir, iş ağını geliştirebilir.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Yaşam Tarzı Değişikliği için bulunan akademik makaleler Yaşam Tarzı Değişiklikleri Kaygılarımı Azaltan Yaşam Tarzı Değişikliği Hipertansiyon ve Yaşam Tarzı Değişikliği Makale Kendinizi Aniden iyi Hissetmenizi Sağlayacak Kolay Yaşam Hipertansiyon Ve Yaşam Tarzı Değişiklikleri
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar