Öğretmenler Günü 24 Kasım

Öğretmenler Günü 24 Kasım


Öğretmenler Günü İlk Ne Zaman Kutlandı?
24 Kasım 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü ülkemizde aynı tarihte kullanmaya başlandı. Atatürk'ün Öğretmenler ile ilgili söylediği, bu mesleğin yüceliğine vurgu yapan bir çok anlamlı sözü olmuştur. En bilinenleri hatırlatmamız gerekirse;

- "Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır."
- "Unutmayınız ki sınıfta, Cumhurbaşkanı bile öğretmenden sonra gelir."
- "Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir 'millet' adını alma yeteneğini kazanamamıştır."

Öğretmenler Günü Etkinlikleri
Bu özel mesleği icra edenleri onurlandırmak amacıyla okullarda törenler yapılarak; okunan şiirler ve öğretmenler günü yazıları ile kutlanmaktadır. Herhalde bir özel gün için veya bir meslek grubuna yönelik yazılan en güzel şiirler; Öğretmenler Günü şiirleridir desek yanılmış olmayız.
Birçok ünlü şairin artık ezbere bildiğimiz öğretmenler günü ile ilgili şiirleri, her 24 Kasım'da bir kez daha içimizi minnet duygularıyla doldurup, onlara olan sevgimizi tazeler ve bu özel günü anlamlandırır.
Ayrıca eğitim-öğretim yılı içerisinde belki dile getiremediğimiz içten bir teşekkürü veya anlamlı bir öğretmenler günü mesajını onunla paylaşabilmemiz için bir fırsattır. Anlamlı öğretmenler günü mesajları için ilgili yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Öğretmenler Günü Hediyesi
Öğrencilerine iyi bir klavuz olarak aydınlık geleceğe taşımak için 1 yıl boyunca çalışan öğretmenlerimizi, bir günlüğüne de olsa içten bir şekilde tebrik etmek onlara verebileceğimiz en güzel teşekkür olacaktır. Fakat en azından yılda bir kez biricik öğretmeninize hoş bir sürpriz yaparak ona kendinisi özel hissettirecek öğretmenler günü hediyesi almak isterseniz, sizi için seçtiğimiz hediye önerilerine göz atabilirsiniz.

Onlara mutlu bir öğretmenler günü yaşatın. en güzel hediyeler her şeyin en iyisini hak eden öğretmeninizin olsun!

Öğretmenler Günü Kutlama Mesajları ile ilgili aramalar unutulmaz öğretmen sözleri öğretmenler günü sözleri atatürk öğretmenler günü ile ilgili sözler kisa öğretmenler günü mesajı resimli öğretmene teşekkür sözleri ilkokul öğretmenine öğretmenler günü mesajı öğretmene veda sözleri öğretmene güzel sözler uzun
Öğretmenler Günü 24 Kasım

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz


Paylaş:  

Yorumlar