Yaz Aylarında Hastalıklardan Korunmak için Gereken Önlemler

Yaz Aylarında Hastalıklardan Korunmak için Almamız Gereken Önlemler

Yaz aylarında hava sıcaklıklarında görülen artış ve beslenme alışkanlıklarındaki değişim, çeşitli hastalıklara davetiye çıkarabiliyor. Sıcak hava ile kolayca çoğalan mikroplar, birçok hastalığın salgın haline gelmesine neden olabiliyor. Yaz aylarında gerek çocuklarda gerekse yetişkinlerde en sık rastlanan sağlık problemi ise ishal olarak karşımıza çıkıyor. İshal, kusma, ateş ile ortaya çıkan bazı mikroplar; çeşitli sindirim sistemi rahatsızlıklarına sebebiyet verebiliyor. Bu nedenle; en az kış aylarında hastalıklarından korunmak için sağlığımıza dikkat ettiğimiz kadar, yaz aylarında da özenli olmalıyız. Peki, yaz aylarında hastalıklardan korunmak için almamız gereken önlemler hangileri? İşte, sağlığınız için mutlaka dikkat etmeniz gereken noktalar...

Bol sıvı tüketmek Yaz aylarında yaşanan yüksek sıcaklıklar, terleme ve solunum yoluyla çok fazla sıvı kaybetmemize neden oluyor. Bu nedenle, günlük olarak tüketilmesi gereken su miktarının altına düşmemek gerekiyor. Yetişkin bir insanın günlük olarak tüketmesi gereken ortalama su miktarı, 2-3 litre. Dolayısıyla; hastalıklardan korunmak ve vücut sağlığını korumak için; bolca su tüketmekte fayda var.

Kişisel hijyene özen göstermek
Kişisel hijyen Yaz aylarında kişisel hijyene özen göstermek, sağlığımızı korumak adına daha fazla önem kazanıyor. Gıdaların hazırlanması sırasında, gerekli hijyen kurallarına uymak ve özellikle de el hijyenine özen göstermek çok önemli. Aksi takdirde, mikropların yayılmasına yardımcı olabilir ve sağlığımızı riske atabiliriz.

Sağlıklı ve dengeli beslenmek Yaz aylarında vücudumuzun su kaybetmesi, beraberinde çeşitli minerallerin de kaybolmasına neden oluyor. Bu da bağışıklık sistemimiz için olumsuz bir durum teşkil ediyor. Bu nedenle yaz aylarında vitamin ve mineral açısından zengin meyve ve sebzeleri bolca tüketmek şart. Bu sayede bağışıklık sistemi sağlığı desteklenerek, olası hastalıkların önüne geçilebiliyor.

Ortak alanların kullanımında dikkatli olmak Yaz aylarında mikroplar, çoğalmak için ihtiyaçları olan ortamı daha rahat bulabiliyorlar. İşte bu alanlardan bir tanesi de AVM gibi yerlerde ortak kullanılan tuvaletler. Böyle yerlerde; kapı tokmaklarını tutarken veya yürüyen merdivenlerin tırabzanları gibi birçok kişinin temas ettiği yerlere dokunurken, ekstra dikkatli olmak gerekiyor. Elleri ağız ve yüz bölgesinden uzak tutmak, sık sık yıkamak ve dezenfekte etmek; bu konuda alınabilecek önlemlerden bazıları.

Günün sıcak saatlerinde dışarıda bulunmamak
Yaz aylarında, günün sıcak saatlerinde dışarıda bulunmak; güneş çarpması, baş dönmesi, bulantı gibi sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Bu nedenle; özellikle tansiyon, kalp rahatsızlığı gibi kronik hastalıklarınız var ise günün sıcak saatlerinde dışarıda bulunmamalısınız.
Hijyenik olmayan gıdalardan uzak durmak

Yaz aylarında gıdalar daha çabuk bozulur. Bu nedenle et ve süt ürünleri veya yumurta gibi çabuk bozulabilecek gıdaların tüketiminde, son derece dikkatli olunmalıdır.
Özellikle hijyen durumundan emin olunmayan yiyeceklerin tüketiminden uzak durulmalıdır.

Uyku düzenine ve dinlenme saatlerine özen göstermek
Uyku, genel sağlığımız için oldukça önemli bir ihtiyaçtır.
Yaz aylarında hastalıklardan korunmak için uyku düzenimize ve dinlenme saatlerimize özen göstermemiz gerekir. Vücudumuz, ancak bu şekilde hastalıklarla mücadele edecek gücü bulabilir. 

Acilen Edinmeniz Gereken Sağlıklı Yaşam Alışkanlığı Sağlıklı Bir Yaşam için Beslenme Tüyoları Sağlıklı Yaşam için Hangi Yağlar Tercih Edilmeli Bahar Aylarında Nasıl Beslenmeliyiz? Su İçmeyi Unutarak Neler Kaybettiğinizi Biliyor musunuz? Detoks Etkisi Yapan Yiyecek
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar