Yurt Dışından Telefon Getirenlerin Bilmesi Gerekenler

Yurt Dışından Telefon Getirenlerin Bilmesi Gerekenler

Akıllı telefonlarımızı birçok ülkeye göre daha pahalıya alıyoruz.
Bir de bu fiyatlar üzerine dövizdeki artışı da eklediğimizde fiyatlar daha da yükselmektedir.
Fakat bizden çok daha ucuza akıllı telefon satan ülkeler bulunmakta.
Bu yüzden yurt dışına çıkan kişiler, telefon veya tablet benzeri ürünler alabilmektedir.
Fakat yurtdışından tablet veya telefon alırken neye dikkat edilmeli?
Yurtdışından telefon getirenlerin bilmesi gereken belirli konular vardır.
Bu yazımızda yurtdışından telefon getirmekle ilgili bilgiler vereceğiz.
Yurtdışında en ucuz telefonlar bulmak mümkün bu sebepten hem tatil hem alışveriş gibi bir seçeneğiniz olabilir.

Telefonunuz IMIE numarasını bilmeniz gerekiyor

Öncelikle telefonunuzun IMIE numarasını öğrenmeniz gerekmektedir. Eğer IMIE numarasını bilmiyorsanız “*#06#” tuşlarını tıklayıp öğrenmeniz mümkün. Cihazınızı yolcunun ülke giriş tarihinden itibaren 120 gün içerisinde kayıt ettirmesi gerekmektedir. Bu sürede kayıt yaptırılmayan cihazların iletişimi kapanmaktadır. Bu sebepten sürelere dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz.

E-devlet üzerinden başvuru yapılmaktadır

Daha önce 60 gün olarak bilinen yolcuyla gelen cihazlara ait IMEI numaralarının kayıt altına alınmasının başvuru süresi, yolcunun ülkeye giriş tarihinden itibaren 120 gün olarak değiştirilmiştir. Yolcular edevlet üzerinden kayıt işlemlerini tamamlayabilirler. Fakat cihaz için ? TL’lik harç borcunun yatırılması gerekmektedir. Yurtdışından telefon getirmek ve kullanmak aslında çok kolaydır sadece bunlar gibi dikkat etmeniz gereken adımlar mevcuttur.

Yasal sorumluluğa dikkat edin!
Ayrıca cihazla ilgili oluşabilecek yasal sorunlardan cihazı kayıt olarak üzerine yapan kişinin sorumlu olduğunu hatırlatmak isteriz. Yani bir başkasına ait bir cihazı kendi pasaportunuz üzerine kaydettiğiniz zaman o cihaz ile işlenebilecek olası bir sorun durumunu da üstlenmiş oluyorsunuz. Cihazın suç oluşturan bir duruma karışması halinde yasal sorumluluk cihazı üzerine alana kişiye aittir. Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarih ve 2981 sayılı yazısıyla bir kişi 2 yıl içerisinde 1 adet cep telefonu ülke sokabilmektedir.
Bu sebeplerden ötürü yurtdışından telefon alırken bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederiz.

Yurtdışından ucuza telefon getirmek ve kullanmak aslında oldukça kolaydır.
Fakat dikkat edilmesi gereken bazı adımlar vardır. Öncelikle kimin için aldığınızı, 2 yıl içerisinde yurtdışından bir daha cihaz almak zorunda olup olmadığınızı iyi biliyor olmalısınız.
Güvenlik detaylarını iyice bilmenizi tavsiye ederiz. Yurtdışından telefon getirenlerin bilmesi gerekenler genel olarak bu şekildedir. Şimdiden bol alışverişli ve keyifli seyahatler dileriz.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Yurt Dışından Telefon Getirenlerin Bilmesi Gerekenler ile ilgili aramalar yurt dışından telefon getirmek   yurtdışından telefon getirme yasası  yurt dışından telefon getirmek ekşi  yurt dışından telefon getirmek yeni yasa  yurtdışından gelen telefon kaç günde kapanır   yurtdışından telefon almak   yurtdışı telefon fiyatları  yurt dışından nasıl telefon alınır
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar