Evde Doğal Yüz Bakımı Püf Noktaları

Evde Doğal Yüz Bakımı Püf Noktaları

Her kadın ve erkeğin cilt ve yüz bakımına özen göstermesi, toplumsal yaşantısını da önemli ölçüde etkilediği için, kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir. Aşağıda sıraladığımız evde doğal yüz bakımı püf noktaları sayesinde sizde sağlıklı ve doğal bir cilt ve yüz güzelliğine kavuşacaksınız. Burada dikkat etmeniz gereken konu ise; Maddeler halinde saydığımız bu malzemelerin her hangi birisine karşı alerjiniz varsa kesinlikle o maddeyi uygulamayın.
Her hangi bir alerjik reaksiyona maruz kalmanız halinde derhal doktorunuza başvurun.

Cilt ve Yüz Bakımı
Işıl ışıl gözler, canlı ve sağlıklı bir cilt, ipek gibi ve gür saçlar, bakımlı el ve ayaklar için evde doğal yüz bakımı. Kim bu güzelliklere sahip olmayı istemez ki? Bütün bunlar artık hayal değil. Bilmeniz gereken tek şey bu işin sırları ve evde doğal yüz bakımı püf noktaları. Yüz bakımı için kimyasal kozmetik ürünlerine avuç dolusu paralar harcamaktansa, her evde rahatlıkla bulabileceğiniz malzemeler ile yüz ve cilt bakımınızı doğal yollardan yapabilirsiniz. Üstelik kullanacağınız malzemeler doğal ve bitkisel ürünler olduğu için cildinize hiç bir şekilde zarar vermeyecektir.

Evde Doğal Yüz Bakımı
Yumurta ile doğal yüz bakımı : Kendinizi biraz şımartmak ister misiniz? O halde hemen buzdolabına gidip bir yumurta alın. Cildiniz kuruysa yumurtanın sarısını, cildiniz yağlıysa beyazını, cildiniz normal ise akını ve sarısını bir arada kaseye koyun. Üzerine bir tatlı kaşığı limon suyu ve bir tatlı kaşığı bal ilave edin ve iyice çırpın. Daha sonra bu karışımı yüzünüze sürün ve otuz dakika bekledikten sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Bu karışımı her gün bir defa uygulayın. Bu sayede cildiniz temizlenir, canlanır ve yumuşacık olur.
Yumurta ile yüz bakımıYulaf unu ile doğal yüz bakımı : Hızlı ve çabucak ferahlamak isterseniz yüzünüze yulaf unuyla bakım yapabilirsiniz. Bir su bardağı kaynar olmayan sıcak su ve yarım su bardağı yulaf ununu karıştırın. 2-3 dakika bekleyin ve iki çorba kaşığı sade yoğurt, iki çorba kaşığı bal ve bir adet yumurtanın beyazını ilave edin. Tekrar iyici karıştırın ve bu karışımı ince bir tabaka halinde yüzünüze sürün. Yüzünüzde 10-15 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile yüzünüzü yıkayın. Bu karışımı sadece acil ferahlamak istediğiniz zamanlarda uygulayın.

Doğal Malzemelerle Doğal Güzellik
Süt tozu ile doğal yüz bakımı : Yarım su bardağı süt tozunu yavaş yavaş su ilave ederek karıştırın. Suyu her seferinde az miktarda dökmeniz gerekiyor. Koyu bir macun elde edince, bu bulamacı yüzünüze sürün ve tamamen kuruyunca yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Ayrıca bu karışımı geçici makyaj temizleyici olarak da kullanabilirsiniz. Bu karışım sayesinde yüzünüz temizlenir ve gençleşir.

Süt tozu ile doğal yüz bakımıYoğurt ile doğal yüz bakımı :
Yüzünüzü anında canlandırmak için iki ayrı yoğurt maskesi hazırlayabilirsiniz.

– Cildinizin temizlenmesi ve gerilmesi için sade yoğurdu yüzünüze sürün ve 15-20 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın.

– Bir çay kaşığı yoğurdu, yarım portakal suyunu, bir çay kaşığı aloe vera’yı bir kase içerisinde karıştırdıktan sonra yüzünüze sürüp 10 dakika bekletin. Daha sonra yüzünüzü ılık su ile yıkayın.
Aloe vera’ya karşı alerjiniz varsa bu uygulamayı denemeyiniz.Yoğurt ile evde doğal yüz bakımı

Sirke ile doğal yüz bakımı : Sirke çok eski çağlardan beri cilt bakımında kullanılmaktadır. Günümüzde de cilt bakımı denince sirke etken madde olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Sirke ile cilt bakımınızı yapmak için: Yüzünüzü yıkadıktan sonra, yarım sürahi suyun içerisine bir yemek kaşığı elma sirkesi karıştırın ve yüzünüzü tekrar bu karışım ile yıkayın.
Bir süre yüzünüzü kurulamadan bekleyin ve su ile tekrar yıkayın.
Bu karışım yüzünüzü korumakla kalmayacak, aynı zamanda da yüzünüzde oluşan güneş lekelerini de temizlemeye yarayacaktır.

Sirke ile doğal yüz bakımı Muz ile evde doğal yüz bakımı : Cildinize pürüzsüz bir görünüm vermek için muzu, doğal ve etkili bir nemlendirici olarak kullanabilirsiniz. Bir adet muzu ezip yumuşak bir kıvama getirin ve yüzüne sürün. 20 dakika kadar bekledikten sonra soğuk su ile yıkayın.

Yüz Bakımı Pratik Bilgiler
Mayonez ile doğal yüz bakımı : Cildinizi ve yüzünü ferahlatmak için neden pahalı ve kimyasal içerikli kremler alarak para harcıyorsunuz ki? Buzdolabından çıkaracağınız mayonez ile bu ferahlığı yakalamak mümkün. Mayonezi ince bir tabaka halinde yavaş yavaş yüzünüze sürün ve 20 dakika bekledikten sonra silin, soğuk suyla durulayın. Yüzünüz tertemiz ve yumuşacık olur.

Mayonez ile doğal yüz bakımı Limon ile doğal yüz bakımı : Cildinizdeki pürüzleri çıkarmak için, yüzünüzü limon suyu ile yıkayarak temizleyin. Cildinizdeki siyah noktaların üstüne akşamdan limon suyu sürüp ertesi sabah temizleyip çıkarabilirsiniz. Limon suyu ile uygulayacağınız bu tedavi ile bir kaç gün sonra cildinizin durumu oldukça düzelmiş olur.Limon ile doğal yüz bakımı

Kedi kumu ile doğal yüz bakımı : Kedi kumu ile cilt bakımı mı? Elbette bu mümkün. İki yüz gram temiz kedi kumunu koyu bir krem kıvamını gelinceye kadar ılık su ile karıştırın. Bu kremi yüzünüze sürün 20 dakika bekleyin, sonra suyla yıkayın. Kedi kumunun içerisinde bulunan kil, derinin gözeneklerindeki kir ve lekeleri emerek temizler ve cildi zehirli maddelerden arındırır.

Hardal ile doğal yüz Hardal ile doğal yüz bakımı : Cildinizi dinlendirip, canlandırmak mı istiyorsunuz? Bunun için aktarlardan satın alabileceğiniz yumuşak sarı hardal ile yüzünüzü pudralayın. Hardal bazı hassas ciltler için sakıncalı olabileceği için, önce ufak bir bölgede deneyin. Herhangi bir alerjik reaksiyon yoksa bu uygulamayı yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Evde Doğal Yüz Bakımı Püf Noktaları ile ilgili aramalar cilt bakımı evde  cilt bakımı evde pratik  cilt bakımı ürünleri  cilt bakımı maskeleri  cilt bakımı yaptırmak  cilt bakımı erkek  cilt bakımı hydrafacial  cilt bakımı nedir
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar