Grip Nedir Grip Nasıl Geçer Gribe Ne iyi Gelir

Grip Nedir? Grip Nasıl Geçer? Gribe Ne İyi Gelir?

Kış mevsiminin gelmesi ile hastalıklarda hayatımıza girmiş bulunuyor.
Bu makalemizde kış aylarının salgın hastalığı ve bu hastalığa neden olan virüs hakkında olacak. Kendimizi ne kadar korusak da bu virüsün pençesine düşmekten kurtulamıyoruz.
Öyle bir virüsten bahsediyoruz ki yüzyıllardır varlığını sürdürebilen ve her yıl kendisini geliştiren bir virüs. Asıl adı İnfluenza olan bu virüsünün A, B, ve C olmak üzere üç tipi mevcuttur. A tipi virüs hem insanlarda hem de hayvanlarda hastalık yaparken, B tipi sadece insanlarda hastalık yapar. C tipiyse çok hafif derecede hastalık yaptığı için salgınlara yol açmaz. Halk arasında paçavra olarak bilinen bu virüs hepimizin yakından tanıdığı namı değer grip virüsü. Bu makalemizde bu virüsü biraz daha yakından inceleyeceğiz. Grip nedir, gribin belirtileri nelerdir, grip nasıl geçer, grip tedavisi, gripten korunma yolları ve gribe karşı alternatif tıp tedavileri nelerdir sorularına cevap arayacağız.
grip nedir

Grip Nedir? (Paçavra Hastalığı)
Halk adıyla paçavra hastalığı yani grip mevsimsel bir hastalık olması ile beraber özellikle sonbahar ve kış aylarında görülmektedir. Hastalık bebeklik döneminden yaşlılığa kadar tüm yaş grubunu etkilemektedir. Grip virüsü sürekli mutasyon geçirdiği için her yıl insanların birçoğunu ağır bir şekilde etkileyen bulaşıcı bir virüstür. Enfekte olduğu kişi de 3 günlük kuluçka suresinden sonra yüksek ateş, yorgunluk, eklem ve baş ağrıları gibi semptomlar halinde görülmeye başlanır. Özellikle çocuklarımız ağır şekilde etkileyen bu hastalık için alınması gereken bazı tedbirler bulunmaktadır. Öncelikle gribin belirtilerine bakalım.

Gribin Belirtileri
Grip belirtileri virüs vücuda girdikten sonra 1-3 gün içerisinde ortay çıkar.
Aşağıdaki belirtilerden bir veya bir kaçı ortaya çıkabilir.
– Ani ve hızlı başlayan Ateş
– Kas ve eklem ağrıları
– Baş ağrısı
– Boğaz tahrişi
– Burun tıkanıklığı ve akıntısı
– Yorgunluk
– Halsizlik
– Kuru öksürük
– İshal

Risk Grupları
– 60-65 yaş aralığı ve üzerindeki yaş grupları,
– 6 ay ve 18 yaş arasında olup uzun süre aspirin kullanması gerekenler,
– Şeker hastalığı dahil veya herhangi bir metabolik hastalığı olanlar,
– Astım dahil kronik solunum yolu hastalığı olanlar,
– Kronik böbrek hastalığı olanlar,
– Kronik kalp ve damar sistemi hastalığı olanlar,
– Bağışıklık sistemi baskılanmış kişiler (kronik kan hastalığı olanlar, kanser hastaları, immunsupresif ilaç kullananlar, HIV/AIDS hastaları)
– Huzurevi, bakımevi vb. kalabalık ortamlarda yaşayanlar,
– Obez ve aşırı kilolu olanlar,
– Gebeler

Gribin Tedavisi
Hastalıktan korunmada en etkili yöntem grip aşısıdır. Gribal enfeksiyonlarda hastanın iyileşme sürecinde bol bol su içmek ve dinlenmek başta gelir. Bu süreci aile hekiminden alacağınız ilaçlarla da destekleyebilirsiniz. Aldığınız ilaçlar ilk 48 saat içerisinde sizlere iyi gelmeye başlayacaktır. Görülen belirtilere göre ağrı kesici veya ateş düşürücüler kullanılabilir. İlaçların doktor kontrolünde kullanılması önemlidir.

Grip Tedavisinde Alternatif Çözümler
Alternatif tıp atalarımızdan bize kalan en büyük miraslardan birdir.
Birçok hastalığının bitkisel tedavisi mevcut olmakla birlikte hem daha sağlıklı hem de doğaldır.
Günlük yaşantınızda yapacağınız ufak ve basit değişiklikler sizleri grip virüsünden büyük ölçüde koruyacaktır. Grip tedavisinde en başta doktora başvurulmalıdır.
Doktora gitmek istemeyenler için grip alternatif çözümler şöyledir;

Kış çayları: Grip deyince akla ilk başta gelenler nane, limon, ıhlamur, ada çayı ve kış aylarına özel yapılmış karışımlar mevcuttur. Bu çaylar sizi gribe karşı daha dayanıklı olmanızı sağlayacaktır.

Meyve ve sebzeler: Kış ayı boyunca bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için C ve E vitaminleri bakımından zengin olan meyve sebzeleri tüketmek en doğru alternatif tedavi olacaktır.

Kuru soğan kürü: Doğal antibiyotik, antiseptik, antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliklere sahip kuru soğan grip için bulunmaz bir nimettir.

Su: Yaşam kaynağımız olan suyun önemini anlatmaya gerek yok aslında..
Grip vakalarında da su büyük önem taşıyor. Su özellikle besin sindirimi, emilimi ve zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılması açısından önemlidir. Aynı zamanda grip döneminde vücut ısısı denetimine yardımcı olmaktadır.

Grip Nedir? Gribe Karşı Alınabilecek Önlemler Nelerdir?
Gribe karşı önlemlerimizi daha gribe yakalanmadan, sonbahar mevsiminde almaya başlayabilirsiniz. Dünyanın birçok noktasında olduğu üzere küresel ısınma nedeniyle hava olayları ani değişimler göstermektedir. Bu ani sıcak soğuk değişimler bizleri olumsuz yönde etkilemektedir.
Bu değişimlerden dolayı hastalığa yakalanmamak için gribe karşı alınacak tedbirler şöyledir.

Grip aşısı: Bir çoğunuzun bildiği üzere grip aşısı %80 ile 90 arasında başarıya sahiptir.
Ancak bu aşı bile çoğu zaman hasta olmamıza engel olamamaktadır. Fakat büyük ölçüde koruma sağlamaktadır. En geç ekim-kasım aylarında yapılan aşılama sadece takip eden kış ayları için etkili olmaktadır. Mutasyona uğrayan virüs bir sonraki yıl yapılan aşıyı etkisiz kılmaktadır.
Bu nedenle aşılar her sene tekrarlanmalıdır. 6 aydan küçük çocuklara, gebelikte ilk üç ayın içinde olanlara, yumurta ve protein alerjisi olanlara, grip aşısına karşı alerjik reaksiyon gösteren kimselere, orta ve ağır derecede akut hastalığı olanlara grip aşısı uygulanamaz.

Kişisel hijyen: Gribe karşı yine en etkili yöntem kişisel hijyendir.
Mikropların en çok bulaştığı yerler ellerimizdir. Bu mikroorganizmalar el üzerinde saatler ve hatta günlerce canlı kalabilmektedir. Bu yüzden ellerinizi her zaman bol su ile yıkamalıyız.

Yeterli miktarda uyumak: Uykusuzluk ve yorgunluk yoğun iş temposuna da eklenince bağışıklık sisteminiz zayıflar ve hastalıklara davetiye çıkarmış olursunuz.

Kalabalık ve havasız ortamlardan kaçının: Ofis ortamı, kahvehaneler, çalışma alanları ve oyun salonları gibi kalabalık ortamlarda hava sirkülasyonu yeterli düzeyde değilse ortamdaki bakteriler solunum yolu ile vücudunuza nüfuz etmektedir. Bu yüzden gribe yakalanma olasılığı artmaktadır.

Vakit buldukça istirahat edin: Dinlenmek hem sizi hem de bağışıklık sisteminizi rahatlatmaktadır. Gün içinde veya hafta sonları biraz daha rolantiye alıp dinlenmeniz sizin daha zinde ve hastalıklara karşı dirençli olmanızı sağlayacaktır.

Grip Nedir? Nezle ile Gribin Farkı Nedir?
Nezle ile gripten aynı hastalıkmış gibi bahsederiz. Fakat bu iki hastalığın virüsleri birbirinden farklıdır. Nezle gribe nazaran daha hafif geçer ve ölüm riski yoktur. Grip ise çok ağır geçebilir ve ciddi ölüm vakalarına neden olabilen ciddi bir rahatsızlıktır. Grip dikkat edilmesi gereken ciddi bir hastalıktır. Tedavi edilmez ise larenjit farenjit, sinüzit ve orta kulak iltihabına dönüşebilir.
Kış aylarında çocuklarda görülen orta kulak iltihabının %25’i bu sebepten ötürü gerçekleşmektedir. Devam eden süreçte yine tedavi edilmez ise zatürre menenjit beyin ve kas iltihapları gibi yaşamı tehdit eden hastalıklara yol açabilir. Bu bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır.
Grip virüsüne yakalandığınızda bir an önce aile hekiminize başvurmanız en doğrusu olacaktır.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Grip Nedir Grip Nasıl Geçer Gribe Ne iyi Gelir ile ilgili aramalar grip nasıl geçer en kısa sürede  gribe ne iyi gelir evde çözüm  1 günde grip nasıl geçer  gribe ne iyi gelir evde yapılacak  gribe ne iyi gelir kadınlar kulübü  grip kaç günde geçer  gribe ne iyi gelir kesin çözüm  gribe ne iyi gelir bitkisel
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar