Zeytin Yağının Faydaları

Zeytin Yağının Faydaları

Sağlık açısından en yararlı gıdalardan birisi olan zeytin yağı yaklaşık 5000 yıl önce keşfedildiği bilinmektedir. Çok yüksek besinler içerdiğinden dolayı hastalıkların tedavisinden tutunda kozmetik sanayinden gıda sektörüne kadar çeşitli alanlarda zeytin yağı baş tacı edilmiştir. Tüm bu sektörlerin haricinde zeytin yağının değişik kullanım alanları da olduğunu biliyor muydunuz?

Zeytin Yağının Değişik Kullanım Alanları
Zeytin yağı Eski Mısır medeniyetlerinden itibaren hem gıda alanında hem de kozmetik ürünlerinde sıklıkla kullanılmış bir üründür. Zeytin yağı E ve K vitaminleri açısından çok zengin olmasının yanı sıra kalsiyum, demir, potasyum ve sodyum açısından da öneme sahiptir.
Zeytin Yağının Değişik Kullanım Alanları
Mutfaklarımızın baş tacı olması gereken, sağlık açısından çok yararlı bir besin olan zeytin yağının değişik kullanım alanları şöyle sıralamak mümkündür.

Akne (Sivilceyi) Tedavi Edin
Yüze zeytin yağı sürmek size tuhaf gelmesin. Cildinizde özellikle de yüzünüzde oluşan akne ve sivilcelerden kurtulmak için zeytin yağını kullanabilirsiniz. 5 çorba kaşığı sofralık tuz ve 4 çorba kaşığı zeytin yağı ile hazırlayacağınız karışımı sivilceleriniz den kurtulmak için kullanabilirsiniz. Malzemeleri karıştırıp krem haline getirin. Bu karışımı yüzünüze sürün ve bir kaç dakika bekledikten sonra ılık sabunlu su ile yıkayın. Bunu bir hafta boyunca her gün, günde bir defa uygulayın. Bir haftanın sonunda bu uygulamayı haftada üç güne düşürün. Tuzun derideki gözenekleri temizleme ve zeytin yağının da cildin doğal nem dengesini sağlama özelliklerinden dolayı cildinizin durumunda gözle görünür bir iyileşme olacaktır.

Ellerinizdeki Yağı Temizleyin
Mesleğiniz gereği olarak ellerinizde motor yağı ve boya lekeleri gibi çıkarılması zor lekeler oluşuyorsa, bunları çıkarmak için zeytin yağı imdadınıza yetişecektir. Avucunuza bir çay kaşığı zeytin yağı ile bir çay kaşığı tuz veya şeker dökün ve ellerinizi birkaç dakika iyice ovuşturup ılık su ile yıkayın. Bu karışım ellerinizi temizlemekle kalmayacak, kimyasal temizleyiciler gibi ellerinize zarar da vermeyecektir. Aynı zamanda elleriniz yumuşacık olacaktır.

Tıraş Kremi Olarak Kullanın
Tıraş kreminiz biterse, tıraş olmak için zeytin yağını tıraş kremi olarak kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Sakalınıza zeytin yağını direk olarak tıraş kremi gibi sürün ve tıraşa başlayın. Zeytin yağı cildi nemlendirdiği ve kayganlaştırdığı için jilet yüzünüzde kayıp gider.

Mobilya Cilası Olarak Kullanın
Ahşap mobilyalarınızı parlatmak için zeytin yağı ile ev yapımı mobilya cilası hazırlayabilirsiniz. Bir kase içerisine bir bardak zeytin yağı ve yarım bardak limon suyunu iyice karıştırın. Temiz bir bezi bu karışıma batırıp iyice sıkın ve bu bez ile ahşap mobilyalarınızı silin, bir iki dakika bekledikten sonra başka bir temiz bez ile mobilyaların üzerindeki zeytin yağı, limon suyu karışımının fazlalıklarını silin. Ahşap mobilyalarınız bu formül sayesinde uzun süreli parlaklığa kavuşacaktır. Üstelik bu yöntem ahşaba zarar vermeyen en doğal yöntemdir.

Saç Bakım Kremi Olarak Kullanın
Saçlarınız kuru ise nemlendirmek için bir su bardağı zeytin yağını ısıtın ve saçlarınızı bununla ovun sonra saçlarınızı naylon bir poşet ile kapatın. Onun üstünü de havlu ile sarın. Bir saat bekledikten sonra şampuan ile iyice yıkayın. Kuru saçlarınızın yumuşadığına inanamayacaksınız. Bu uygulama aynı zamanda gün içerisinde kir ve lekelere maruz kalan saçlarınızı arındırmak için de idealdir.

DERİ EŞYALARINIZI PARLATIN
Deri giysilerinizin mobilyalarınızın ve ayakkabılarınızın parlak görünmesini istiyorsanız, yumuşak bir bezi zeytin yağı ile ıslatıp ovabilirsiniz. Zeytin yağı deri eşyalarınızı parlatırken aynı zamanda onların uzun ömürlü olmasına yardımcı olur.

Yukarıda saydığımız bütün bu maddeleri çoğaltmak mümkündür. 
Zeytin yağının değişik kullanım alanları elbette bunlarla sınırlı değildir. 
Sağlıktan, kozmetik sektörüne kadar her alanda zeytin yağı kullanılabilir. 
Zeytin yağının değişik kullanım alanları arasında en önemli konu gıda sektörüdür. 
Zeytin yağını mutfağımızdan, doğal olarak da yemeklerimizden eksik etmemeliyiz. 
Her yemeğimizi zeytin yağı ile pişirmeye özen göstermeliyiz.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Zeytinyağı kilo kaybı sağlar Zeytinyağı metabolizmayı artırır Zeytinyağı sindirimi kolaylaştırır Zeytinyağı cilt sağlığını korur Zeytinyağı kalp sağlığını korur Zeytinyağı yaşlanmayı geciktirir Zeytinyağı safra taşlarını önler Zeytinyağı hücre duvarlarını güçlendirir Zeytinyağı kanser riskini azaltır
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar