Korona Virüsü Corona Virüsü Belirtileri

Korona Virüsü (Corona Virüsü) Belirtileri


COVID-19 için testler genişledikçe, ABD çapında vakalar alınıyor ve hastalık uzmanlarının tahmin ettiklerini doğrulıyor.
Virüsün bir süredir burada olduğunu ve insanları hasta ettiğini gösteriyor.

Bu arada sırada öksürük veya hapşırma şüpheli olabilir.
Bu COVID-19 mu? Elinizde olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Koronavirüs (Corona) COVID-19 EN YAYGIN BELİRTİLER
Hastalığın semptomlarının en ayrıntılı dökümü, Çin'de 55.000'den fazla onaylanmış vakanın son zamanlarda yapılan bir Dünya Sağlık Örgütü analizinden geliyor.

En yaygın belirtiler ve bunlara sahip olan kişilerin yüzdesi:
Ateş:% 88
Kuru öksürük:% 68
Yorgunluk:% 38
Akciğerlerden balgam veya kalın balgam öksürmek:% 33
Nefes darlığı:% 19
Kemik veya eklem ağrısı:% 15
Boğaz ağrısı:% 14
Baş ağrısı:% 14
Titreme:% 11
Bulantı veya kusma:% 5
Tıkalı burun:% 5
İshal:% 4
Kan öksürme:% 1
Şişmiş gözler:% 1

Koronavirüs (Corona) COVID-19, alt solunum yolu enfeksiyonudur, bu da semptomların çoğunun göğüs ve akciğerlerde hissedildiği anlamına gelir.
Bu, burun akıntısı ve sinüs tıkanıklığı çektiğiniz üst solunum yolu enfeksiyonu getiren soğuk algınlığından farklıdır. Bu semptomlar, duyulmamış olsalar bile, COVID-19 olan insanlar için çoğunlukla mevcut görünmemektedir.

İyi haber şu ki, Çin'de hasta olan çoğu insan hafif ila orta şiddette semptomlara sahipti. Çoğu insan semptomlarını evde yönetebilir.

Semptomlar göstermeye başlarsanız, doktorunuzu arayın. Aramadan önce oraya gitmeyin. Bu enfeksiyonu doktorun ofisine yayabilir. Teletıp ziyaretinde sizinle telefonda konuşmak isteyebilirler.

BEKLEME SÜRESİ 5-14 GÜN
İnsanların virüse maruz kaldıktan sonra hastalanmaları için geçen ortalama süre yaklaşık 5 gündür. Bazı insanlar maruz kaldıktan sadece bir gün sonra daha hızlı hastalanırken, diğerleri yaklaşık 2 hafta boyunca hastalanmazlar, bu yüzden ABD 14 gün boyunca karantinaya aldı.

CDC Ulusal Aşı ve Solunum Hastalıkları Merkezi direktörü Nancy Messonnier, virüsün kişiden kişiye kolayca yayıldığını ve yeni olduğu için kimsenin buna karşı bağışıklığı olmadığını söyledi.

“Buna dayanarak, salgının gidişatı devam ederken, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki birçok insanın bu yıl veya sonraki bir zamanda bu virüse maruz kalacağını ve birçoğunun hastalanacağını söylemek doğru olur. Çoğu insanın ciddi hastalık geliştirmesini beklemiyoruz ”dedi.

NEFES ALIP VERMEKTE ZORLANMA
Çin'deki insanların yaklaşık% 14'ünde - yaklaşık 5 kişiden 1'inde nefeslerini yakalamada sorun, hızlı nefes alma (dakikada 30'dan fazla nefes alma) ve kanlarında düşük oksijen içeren ciddi semptomlar vardı. Bu hastalar nefes almak için ekstra oksijene ve bazen de özel ekipmana ihtiyaç duyarlar. Çin'de bu hastalar hastaneye kaldırıldı.

20 hastanın yaklaşık 1'inde kritik durumdaydı.
Bu hastalarda solunum yetmezliği ve organ yetmezliği gelişti.

Koronavirüs (Corona) COVID-19'DA KİMLER RİSK ALTINDA
COVID-19'dan kaynaklanan ciddi hastalık için en yüksek risk altında olan kişiler, 60 yaşın üzerindeki yetişkinler veya yüksek tansiyon, diyabet, kalp hastalığı, akciğer hastalığı veya kanser gibi altta yatan tıbbi durumları olan kişilerdir.
Çin'de en fazla ölüm -% 22 - 80 yaş üstü yetişkinlerde görülüyor.

Koronavirüs (Corona) COVID-19 İÇİN ALINACAK ÖNLEMLER
-Hasta olan insanlardan kaçının.
- Ellerinizi sık sık yıkayın.
- Halka açık yerlerde (asansör düğmeleri ve kapı kolları gibi) yüzeylere dokunmaktan kaçının.
- Kalabalıktan kaçının.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Çocuk Psikiyatrisi Genç - Ergen Psikiyatrisi Erişkin Psikiyatrisi Aile Ruh Sağlığı Nöroloji Cinsel Sağlık Psikiyatrik Teşhiste Beyin Görüntüleme NeuroBiofeedback (Nöroterapi) Beyin Uyarım Teknikleri Kişiye Özel Tedaviler NPAMATEM Beyin ve Davranış Beyin ameliyatları Beyin Check-Up'ı (Nöropsikolojik Tarama) Düşünce Teknolojisi ve Psikoterapi Türleri Geriatrik Psikiyatri Sigara Bırakma Polikliniği Endüstri Psikolojisi Şiddet ve Taciz Pozitif İlkyardım Online Terapi Tiroid kanseri Genel Sağlık Üsküdar Üniversitesi'nden Haberler Diğer Haberler Sizden Gelenler
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar