Fransa Gezi Rehberi Gezilecek Yerler

Fransa Gezi Rehberi Gezilecek Yerler


Fransa dünyanın en romantik destinasyonları olarak kabul edilmektedir.
Ülke, romantik çiftler ve yeni evli çiftler arasında oldukça ünlüdür, çünkü genellikle dünyada romantizmin başkenti olarak adlandırılır.
Entrika güzelliği ile Fransa turizm endüstrisinde önemli bir yere sahiptir.
Dünyanın dört bir yanından insanlar bu muhteşem ülkeye seyahat etmeyi ve muhteşem cazibesinin tadını çıkarmayı seviyor.

Paris'te Eyfel Kulesi
Fransa Turizminin en önemli turistik yerlerinden biri olan Eyfel Kulesi, Paris mirasının eş anlamlısıdır. Bu prestijli dönüm noktası Paris şehrinde bulunmaktadır ve 1889'da açılmıştır ve o zamandan beri dünya çapında cazibe merkezi haline gelmiştir. Bu güzel mimari adını Eyfel Kulesi'nin baş mimarı Gustave Eiffel'den almıştır.Bu sevilen yüksek mimari gerçekten de Paris silüetinin vazgeçilmez bir armatürüdür.

Paris'teki Louvre Müzesi
Bu, Fransız Krallarının muhteşem sarayı olarak kullanılan müze olan Paris'in en şaşırtıcı turistik yerlerinden biridir . Klasik Avrupa güzel sanat koleksiyonlarıyla kompakt olan müze, Mona Lisa, Cana'daki Düğün Bayramı, Venus de Milo ve daha birçokları gibi Batı Medeniyetinin en ünlü sanatı ile doludur. Bu müzede sıkıştırılan muhteşem koleksiyon, burada yaşayan çeşitli kralların sahibi oldu. Burada 30000'den fazla sanat eserinin bulunmasıyla, bir hafta içinde her şeye göz atmak imkansız.

Versay Sarayı Place d'Armes
Bir zamanlar Fransız Kralı'nın avlanma yeri olarak hizmet edilen Versay Sarayı, Kral X.Louis tarafından Monarch babasının telif haklarını sergilemek üzere tasarlandı. Bu büyük saray oldukça zengin ve abartılı rokoko iç mekanı ile övünüyor. Bu Saray'ın en önemli cazibe merkezleri arasında büyük süs aynaları, havuzlarla sıkıştırılmış Fransız bahçeleri, fundalık, çeşmeler ve daha pek çok şey bulunmaktadır.

Fildişi Sahili
Cote D'Azur
Fransa'nın bu güzel bozulmamış su kütlesi, dünyanın farklı yerlerinden gelen çok sayıda turist ile dolu inanılmaz bir turistik yer. Ayrıca “Fransız Rivivera” ismiyle de biliniyor, Fransa'nın en moda sahil şeridi. “Mavi Sahil” e çevrilen Cote d'Azur, Saint-Tropez'den Menton'a uzanır ve çok sayıda plaj sever ve güneşe tapanlarla doludur. Arasında Listelenen Fransa'da ilk 10 turistik bu güzel yer de Cannes, Antibes, Monako ve diğer birçok yerlerde kompakt.

Mont Saint - Michel in Normandiya
Bu güzel ada Couesnon Nehri'nin ağzında bulunan bir ada olan en şaşırtıcı turistik yerlerden biridir. Bu güzel yer Fransa'nın çarpıcı yerlerinden biri olarak yer almaktadır. “Denizlerin Piramidi” ne çevrilen bu gizemli alan duvarlar ve burçlar ile sarılmıştır. Buradaki en önemli cazibe merkezlerinden biri 708 yılında kurulan Abbaye de Saint-Michel'dir. Fransa'da önemli bir hac yeridir. Bu güzel Fransa cazibe merkezi “Göksel Kudüs” olarak da bilinir.

Loire Valley'deki Loire Valley Chateaux
Loire Valley Chateaux'u ziyaret etmek, çocukların hikaye kitabını ziyaret etmekten daha az değildir. Bu büyüleyici yer ormanlık alanlarla kompakttır ve nehir vadileri hendek ve kuleli kulelerle tamamlanan masal kalesidir. Ayrıca “Fransa Bahçesi” adını da alan bu güzel yer, UNESCO tarafından ilan edilen dünya mirası listesinde yer alıyor . Chateaux güzel tasarlanmış ve Paris dışında mahkeme yaşamını uzatmak sunuyor.Burada büyüleyici Chateau de Chambord Kral Fransa I için inşa edilmiştir ve Chateau de Chenonceau kendine özgü kadınsı bir tarza sahiptir.

Notre-Dame De Chartres Katedrali
Bu tarihi mekan, 8 yüzyıldan fazla bir süredir insanların kalbinde maneviyatı arttırıyor. UNESCO tarafından ilan edilen dünya mirası siteleri arasında listelenen Cathedrale Norte –Dame, bu yerin karizmatik güzelliği ile ortaçağ Gotik mimarisinin cazibesini sergiliyor. Gezginler, İncil hikayelerini tasvir ederken kusursuz işçiliğe bayılacaklar. Tutku penceresi ve Mavi Bakire penceresi bu yerin diğer ilgi çekici yerleridir.

Provence
Doğal güzelliğin bolluğu ile dolu Provence, güneşe batırılmış zeytin tepeleri ve güzel lavanta tarlaları güzelce yayılan zeytin bahçeleri ile kompakt olan muhteşem bir manzaradır. Burada bulunan küçük köyler kayalık çıkıntılara tünemiş. Mekanın başlıca cazibe merkezleri arasında parke taşı sokakları, kafeler, Aix-en-Provence pazarı ve çok daha fazlası bulunmaktadır.

Chamonix-Mont-Blanc
Avrupa'nın en yüksek dağ zirvesi olarak listelenen unutulmaz bir sitedir. Bu muhteşem manzara, İtalya ve Fransa sınırının bir parçasını oluşturuyor. “Beyaz Dağ” olarak da bilinen bu yer, geleneksel dağ köyünü de yaşamaktadır. Buranın en önemli cazibe merkezi Kayak, yürüyüş, kaya tırmanışı ve açık hava macerası gibi aktiviteleri içerir.

Alsace Köyleri
Fransa'nın en şaşırtıcı güzel köylerinden bazılarıyla kompakt olan Alsace'de bulunmaktadır. Tüm bu köyler, Fransa turizminde önemli bir rol oynamaktadır ve pastel boyalı, yarı ahşap evleri, küçük kiliseleri ve daha birçok cazibe merkezi olarak hizmet vermektedir. Bu yerin diğer cazibe merkezleri Obernai, Ribeauville, Bergheim, Eguisheim ve Mittelbergheim'dir.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Fransa Seyahat ile ilgili aramalar fransa şehirleri  fransa hakkında bilgi  fransa gezilecek yerler  fransa spor  fransa gezi blog  fransa tarihi  fransa haritası  fransa ülkeleri  Eyfel Kulesi , Fransa Turizm Rehberi , Fransa Turist Vizesi Randevusu , Fransa'da Turistik , Paris'te Turistik , İngiltere'den Fransa'ya Vize
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar