SEO Taktikleri

SEO Taktikleri SEO Teknikleri

Amaca Uygun Alan Adı Kullanın
Alan adları web sitenizin adıdır.Ve bir web sitesinin adı SEO için önemli etkenlerden biridir.
Bu nedenle alan adı alırken de bazı hususlara dikkat etmemiz gerekir.Öncelikle alan adınız web sitenizin amacına, işlevine uygun olmalıdır.Aramalarda yer edinmenin yanı sıra, kullanıcının tekrar hatırlaması kolaylaşır ve sitenizi tekrar ziyaret etmek istediğinde çok aramadan sitenize ulaşabilir.Alan adınızı mümkün mertebe kısa tutun ve tire ya da Türkçe karakter kullanmamaya çalışın.Yine kolay hatırlanması ve standartlara uygun olması için bunlara dikkat etmemiz gerekir.Alan adınızın uzantısı da en önemli etkenlerden birisidir.Bazı uzantıların site içeriği ile alakası olmasa da bazı uzantılar belirli konuda içerikleri belirtir.Yaygın uzantılarda alan adı olması da yine kolay hatırlanabilmesi açısından önemlidir.Örneğin Türkiye’de en çok kullanılan alan adları .com ve .org uzantılı alan adlarıdır.Bunun yanında Türk web sitesi olduğunu belirten .com.tr uzantısı da Türkiye’de kullanılması önerilen alan adı uzantısıdır.

Metin-Kod Oranına Dikkat Edin
Sayfalarınızdaki metin içeriğin kodlara oranıda arama motorları tarafından dikkat edilen bir konudur.Genel görüşe göre bu oranlamada metin içeriğinin oranı en az %30 olmalıdır.

Anahtar Kelimeleri Sık Kullanın
keywords etiketinde belirttiğimiz anahtar kelimelerin sayfada sık geçmesi bu kelimelerin arama motorları tarafından dikkate alınması için önemlidir.Ayrıca anahtar kelimeleri diğier kelimelerden ayıracak stillerde bulundurmak, yine bu kelimelerin arama motorlarına göre önemini arttıracaktır.

Yönlendirme Sayfalarını Düzenleyin
Yönlendirme ve hata sayfalarında varsayılan içerik yerine, kendi hazırladığınız içeriğin bulunması arama motorlarına göre kalitenizi belirleyen etkenlerden birisidir.Bunun nedeni ise bot tarama yaparken böyle bir sayfaya rasgeldiğinde sadece metinden oluşan boş bir sayfa yerine site içi linklerin bulunduğu sizin düzenlediğiniz bir içerikle karşılaşmasıdır.Tabi bu durum sitenizi ziyaret eden kullanıcılar için de geçerlidir.Kullanıcıların klasik hata sayfaları yerine dikkat çekici ve site içinde diğer sayfalara yönlendirici sayfalarla karşılaşması sitenize olan ilgiyi artıracak, kullanıcının sitenizden ayrılmasını engelleyecektir.

Backlink Edinmelisiniz
Backlink olarak adlandırılan şey başka sitelerin sitenize link vermesidir.
Pagerank algoritması için en önemli etken budur.
Backlink edinmenin farklı yolları vardır.
Ücret karşılığında backlink satın alınabilir ya da karşılıklı olarak iki web sitesi birbirine link oluşturabilir.Bunların yanında en doğrusu özgün içerikler oluşturarak diğer sitelerin size link vermesini beklemektir.

Favicon Kullanın
Favicon web sitelerinin url adreslerinin yanında görülen küçük resimdir.
Birnevi o sitenin bayrağı olarak adlandırılabilir.
Arama motorlarına göre web sitelerinin kalitesine etki eden etkenlerden birisidir.
Ayrıca kullanıcı zihninde de sitenizi belirten bir imge halini alacaktır.
Favicon eklemek için aşağıdaki gibi bir kullanım yapabilirsiniz.


Sayfa Boyutlarını Düşürün ve Hızınızı Arttırın
Arama motorları kullanıcılarına kaliteli sonuçlar sunmak istedikleri için web sitenizin yüklenme hızı da kalitesini etkileyen etkenler arasında kabul edilir.
Botlar tarama yaparken sayfanın yüklenme hızına da dikkat edeceklerdir.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
SEO Teknikleri ile ilgili aramalar seo teknikleri   seo teknikleri nelerdir  wordpress seo teknikleri  dış seo teknikleri  seo rehberi  sosyal medya seo teknikleri  seo planınızı ne zaman güncellemelisiniz?  blogger seo
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar