Türk Kimliğiyle Gidilebilen Ülkeler

Türk Kimliğiyle Gidilebilen Ülkeler


Yurtdışı seyahatlerinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının üç seçeneği bulunuyor.
Birincisi, pasaportla vizesiz gidilebilen ülkelerden oluşuyor.
İkincisi, vize alınması gereken ülkeler, ki yurtdışı seyahatlerinde tüm bu işlemler maddi anlamda da zaman alması açısından da sıkıntılı olabiliyor. Üçüncü yol ise kimlikle gidilebilen ülkeler…

Başlamadan önce “Türk pasaportu ile vizesiz gidebileceğiniz ülkeler” ve “Gençler ve Öğrenciler İçin Avrupa’ya Gitme Yöntemleri” konularını da okumanızı tavsiye ederiz.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, yalnızca kimliklerini alarak dört ülkeye seyahat etme ayrıcalığına sahip. Bu ülkeler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Gürcistan, Ukrayna ve Moldova. Kara, hava ve deniz yoluyla bu ülkelerden en az birine seyahat etmek mümkün. KKTC’ye hava ve deniz, Gürcistan’a hava ve kara, Ukrayna ile Moldova’ya ise hava yoluyla gidilebiliyor.

Çıkış işlemlerinin yapıldığı yerde alınan form, kimlik bilgilerine uygun şekilde doldurulduktan sonra pasaport kontrolüne geçiliyor ve çıkış damgası vuruluyor. Ziyaret edilen ülkeye girişte kontrole sunuluyor ve giriş damgası vuruluyor. Formun seyahat boyunca muhafaza edilmesi gerekiyor.
Çıkış anında tekrar sırasıyla o ülkenin pasaport kontrolünde çıkış damgası vuruluyor ve Türkiye’ye varınca da Türkiye’deki kontrol noktasında giriş işlemi yapılıyor.

Kimlikle Gidilebilen Ülkeler 1024x576 Türk Kimliğiyle Gidilebilen Ülkeler Tatil ve Gezi Rehberi  Türk kimliğiniz ile tatile gidin Türk Kimliği Tatile gidebileceğiniz ülkeler kimlikle gidilen ülkeler
Pasaportla gidildiğinde üç aya kadar kalınabilen KKTC’ye kimlikle girilirse bir aya kadar kalma izni alınabiliyor. Gürcistan’da ise bu süre bir yıla kadar çıkıyor. Ukrayna ile Moldova’da ise kimlikle girişlerde üç aya kadar kalma izni alınabiliyor. Sadece turistik amaçla seyahat edilmesi durumunda her dört ülke için de kimlikle giriş yapmanın hiçbir mahsuru yok. Hem yasal olarak izne tabi, hem de pasaportun getirmiş olduğu mali külfet söz konusu değil.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
kimlikle gidilen ülkeler Tatile gidebileceğiniz ülkeler Türk Kimliği Türk kimliğiniz ile tatile gidin ile ilgili aramalar sadece kimlikle hangi ülkelere gidilir  kimlikle gidilen ülkeler   pasaportsuz gidilen ülkeler  pasaport istemeyen ülkeler  azerbaycana kimlikle gidilir mi  moldova kimlikle giriş  eski kimlikle yurt dışına çıkılır mı   eski kimlikle kıbrısa gidilir mi
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar