Sohbetin ilginç Olmasını Sağla

Sohbetin İlginç Olmasını Sağla


Karşındaki kişinin hareketlerine göre davran. Eğer ilgili gözüküyorsa devam et. Sürekli saatine bakıyorsa hatta daha da kötüsü kaçmak için fırsat kolluyorsa çok uzun süredir konuşuyorsun demektir. Sohbetin olabildiğince hoş olmasını ve karşındaki kişinin seninle tekrar sohbet etmek istemesini sağlamak açısından onun işaretlerini takip etmek önemlidir.
Bu bazen öğrenmesi zor bir beceri gibi görünebilir ama denemelisin. Ancak bu şekilde kendini geliştirebilirsin.

Duyusal kelimeler kullan. Bu kelimeler, "görmek", "hayal etmek", "hissetmek", "anlamak" gibi kelimelerdir ve sohbetin bir parçası olarak karşındaki insanın kafasında betimsel bir resim oluşturmasına yardım eder. Bu, sohbetin daha cazip olmasını sağlar ve konuştuğun kişiyi bu şekilde etkileyebilirsin. Örneğin:
Bir yıl sonra kendinin nerede görüyorsun?
Borsa dalgalanmaları ile ilgili ne hissediyorsun?
Kentsel dönüşüm ile ilgili ne hissediyorsun?

Dengeyi sağla. Sohbeti başlatan kişi olarak sohbetin canlı kalmasını sağlamak ilk olarak senin sorumluluğundadır. Konuştuğun kişi aktif dinlemeye geçtiyse ve sana açık uçlu sorular sormaya başlarsa ne yaparsın? Bir kaç seçeneğin var:
Bunu kendin hakkında konuşman için karşındaki kişinin bir işareti olarak değerlendir, ama abartma. Söyleyeceğin şeyler bittikten sonra yine açık uçlu sorularla ve aktif dinlemeyle karşındaki kişiyi sohbete dâhil etmeyi unutma.
Sohbetin ilgi odağı olmak istemiyorsan ilgiyi kendinden uzaklaştır. Şöyle bir şey söyleyebilrsin: "Harry Potter kitaplarını seviyorum. En çok son kitabı sevmiştim. Durmadan ben konuşmayayım ama. Senin seride en sevdiğin kitaplar hangileriydi?"
Soruya soruyla cevap ver. Örneğin: Karşındaki kişi "Bu kadar erken çıkmayı nasıl başardın?" diye bir soru sorduğunda "Asıl sen nasıl başardın?" diye cevap verebilirsin. Karşındaki kişi olayın kendiyle ilgili kısmını anlatmaya dalıp soruyu ilk kendisinin sorduğunu unutacaktır!

Duraklamalardan korkma. Konuyu değiştirmek ve sohbeti yeniden canlandırmak hatta kısa süreliğine soluklanmak için duraklamalardan yararlanabilirsin. Sessizliğin devam etmesine izin veriyorsan işte o zaman endişelenmelisin. Doğal bir şekilde bir sonraki konuya geçtiğin ya da izin isteyip sohbeti bitirdiğin sürece sorun yoktur, stres yapman gerekmez.

Karşındaki kişinin rahatsız hissetmesine neden olma. Senin yanında tuhaf ve rahatsız hisseden kişilere saygılı bir şekilde karşılık ver. Konuştuğun kişi seninle bir şeyler paylaşmak konusunda ilgisiz ve çekingense çok fazla ısrar etme. İleri gitmeden önce iyi düşün.
Konuştuğun kişi cevap vermekte çekingen davranıyorsa çok fazla soru sorma.

Sohbeti bitir. Arkadaşlarınla buluşacağın için veya yetişmen gereken bir toplantın olduğu için çok kısa konuşabileceğini söyleyerek sohbete başlamak harika bir fikirdir. Böylece konuştuğun kişi de uzun süre konuşmak zorunda olmadığı için rahatlayabilir ve eğer sohbet ilerlemezse ikiniz için de sohbeti bitirmek daha kolay olur. Ama sohbet iyi gidiyorsa karşındaki kişinin yanından ayrılmayı istediğin kadar erteleyebilirsin.
Yalnız bunu yaparken abartmamalısın, karşındaki kişi onunla konuşmak istemediğini ve arkadaşlarınla olmayı tercih ettiğini düşünür. Bu numarayı bir iki kere kullan sadece.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Sohbetin ilginç Olmasını Sağla
Sohbetin ilginç Olmasını Sağla
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz

Paylaş:  

Yorumlar