Kıbrıs Şehitleri Caddesi Alsancak izmir

Kıbrıs Şehitleri Caddesi Alsancak İzmir


Dört bir yanı cennet olarak adlandırılan Türkiye’nin 3. büyük kenti İzmir hakkında bu yazımızda bilmediklerinizi öğrenecek, ve İzmir’in Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne farklı bir bakış açısı edineceksiniz. Tatil rotanızı çevirdiğiniz İzmir’de gezilecek yerler neresi? diye soruyorsanız ilk başta sizlere ” tabi ki Kıbrıs Şehitleri” yanıtını verecek ve daha sonra Kıbrıs Şehitleri Caddesi gece hayatına hızlı bir giriş yaptıktan sonra sizleri alışveriş ve konaklama konusunda da sizleri bilgilendireceğiz. Kıbrıs Şehitleri’nde ne yemeniz gerektiğinden Kıbrıs Şehitleri’nde yapmadan dönmemeniz gereken şeylere, Kıbrıs Şehitleri’ne “Ne Zaman Gitmeli” sorusundan “Nasıl Gidilir” gibi konulara da değineceğiz.

İstanbul’dan farklı bir eğlence anlayışı olan İzmir’de gece hayatı zaman ve mekana göre farklılık gösterebiliyor. Sizin eğlenceden beklentiniz “doyasıya dans etmek” ise, İzmir size “en iyi dans cluplarını ” aralayacaktır. Birçok konseptte hizmet veren eğlence mekanları, dans etmek isteyenlere çeşitli seçenekler sunuyor. Örneğin, Clinic ismini açıldıktan çok kısa bir süre sonra duyurmayı başaran mekan sahipleri, eğlenmek isteyenlere ” İzmir’de daha önce hiç görülmemiş bir mekan tasarımı ve eğlence deneyimi” sunuyor. Tamamen bembeyaz olarak tasarlanan mekan; hastaneye benzetilmiş. Kapılar açıldığında bembeyaz sis bulutları içerisinde çılgınca dans eden insanları görmek ise mümkün. Önünden geçerken dahi kendine baktırmayı başaran ve müzik sesi bir hayli yüksek olan Clinic’te fiyatlar da eğlence kalitesi ile doğru orantılı.

Bunun yanı sıra “90’ları özledik ya” diyenleri 90’lar, Vecihi gibi mekanlar seve seve ağırlıyor. Bu mekanlarda elbette ” 90’lar şarkılarıyla coşup, dans etmek isteyenlere hitap ediyor.” Eğer ki, 90’ların şarkılarını canlı müzikte dinlemek istiyoruz” derseniz de Kıbrıs Şehitleri Caddesi kafeleri sizlere haftanın belirli günlerinde bu özleminizi gidermeniz için hizmet veriyor.


Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Yemek – Ne Yemeli?

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde turlarken elbette “İzmir’in en iyi lezzetlerini” de tatmak isteyeceksinizdir. Farklı mutfakları bir arada toplayan ve aynı zamanda her damak zevkine hitap eden menüleri ile restoran & cafeler eminiz ki sizi memnun edecektir. Ancak, “İzmir’e özgü yemekler & tatlar tatmak” gerek diyorsanız da mutlaka muhteşem 4’lüyü tatmanızı öneriyoruz. Nedir, bu muhteşem 4’lü?

Midye

Kıbrıs Şehitleri Caddesi Midye
İstanbul yada Antalya sonrasında ” hep yediğimiz şey” diye İzmir midyelerinin tadına bakmaz iseniz büyük bir kayıp yaşarsınız. İzmir’deki midyelerin %90 günlük hazırlanır ve o günde tükenir. İstanbul’daki midyelerin aksine “İzmir midyeleri” yosunsuz ve tüysüzdür. Bu nedenle, İzmir’de midye yiyenlerin neredeyse hepsi ” İzmir’deki yediğimiz midye daha iyi” ifadesini kullanırlar.

“İzmir’de nerede midye yemeli?” derseniz “Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde sahildeki midyecilerden yada midyeci esnaflardan yemelisiniz” yanıtını verebiliriz. “İzmir’de midyeyi ne zaman yemeli” diye sorarsanız da “yaz mevsimlerinde elbette akşam serinliğinde” yanıtını vermek yanış olmaz.


Kumru

Kıbrıs Şehitleri Caddesi
Susamlı ekmek arasında koyulan beyaz peynir, domates ve biberden oluşan bu harika atıştırmalığı elbette daha önce mutlaka birilerinden duymuşsunuzdur. Genellikle ayran yada çay ile tüketilen Kumru; İzmir’de hafif atıştırmalık ve kahvaltılık olarak tercih ediliyor. Oldukça doyurucu ve hafif olan Kumru’yu yemeden dönmemenizi ise tavsiye ederiz.

İzmir’de kumru yemek isteyenler için en iyi öneriler ise bu yazımızda : İzmir’de Kumru Yemek İçin Yer Önerileri


“Kıbrıs Şehitleri’nde kumruyu nerede yemeli” diyenler i|se cadde boyunca simitçi tezgahlarından taptaze kumruları bulabilir.


Boyoz

Kıbrıs Şehitleri Caddesi Boyoz
İzmir denilince akla ilk gelen lezzetlerden olan Boyoz; Alsancak Kıbrıs Şehitleri’nde her köşe başından tutunda kafelere kadar bulunabilir bir atıştırmalık. Kahvaltı olarak da tercih edebileceğiniz Boyoz’un en iyisini Alsancak’ta ” Dostlar Fırını’ndaki sırayı bekleyerek yiyebilirsiniz.“Boyoz’u en taze nerede bulabilirim” derseniz ise sabah saatlerinde 5-6 gibi fırınlara koşmanız ise yeterli.

Sandiviç

Kıbrıs Şehitleri Caddesi Sandiviç
“Sandiviç’in hası İzmir’de” naralarını elbette duymuşsunuzdur. Kömürde sandiviç, odunda sandiviç ve köz ateşte sandiviç gibi çeşitlerini rahatlıkla tadabileceğiniz Kıbrıs Şehitleri’nde menülerde mutlaka bu leziz sandiviçleri bulabilirsiniz.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi Ziyaretinizde Yapmadan Dönmemeniz Gereken Şeyler

Kıbrıs Şehitleri Caddesi turunuz da yapmadan dönmeyin diyebileceğimiz en iyi şey “bisiklet kullanmak” olsa gerek. İzmir Büyükşehir Belediye’sinin İzmir’lilere ve İzmir’e gelen herkesin rahatça sahil şeridini gezmesi için tasarladığı Bisim, her yaştan insanı kucaklıyor. Bisim’e para yükleyerek sahilde yada Alsancak sokaklarında tura çıkabilir ve hoş bir akşam gezmesi yapabilirsiniz.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi gezintinizde “yapmadan dönmeyin” diyeceğimiz diğer şeyler ise vapurla gezmek, dilek feneri uçurmak ve çimlerde oturarak şarkı söylemek. Kıbrıs Şehitleri Caddesi sahilinde çimlerde her gece söylenen şarkıları eminiz ki İzmir turunuz sonunda hiçbir zaman unutamayacağınızı anlayacaksınız. Hiç kimse birbirini tanımazken, bu denli uyum yakalayarak şarkı söylemek, İzmir’e has bir özellik olarak söylenebilir.


Kıbrıs Şehitleri Caddesi Gezintisinde Sevgiliyle Ne Yapılabilir?

Sevdiğiyle birlikte Kıbrıs Şehitleri Caddesi turu yapacak olanların en çok sorduğu soru bu olsa gerek. İzmir’e yabancıysanız ve sevdiğinizle güzel bir Alsancak gezintisini yapmak istiyorsanız ilk olarak ne istediğinize karar verin. Romantik bir akşam yemeğimi yoksa tarzınıza göre müzik dinlemek mi? Eğer ki, romantik bir akşam yemeğini tercih ediyorsanız Kıbrıs Şehitleri Caddesi restoranları sizlere birçok alternatifi zaten sunacaktır.

“Hem şarkı hem de romantik bir yemek istiyoruz” diyenler ise Rakı & Balık sofralarını sıklıkla tercih ediyor. Siz de ara sokaklara konuşlanmış meyhane tarzı Rakı& Balık restoranlarına göz atabilir ve güzel bir akşam geçirebilirsiniz.


Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Alışveriş


Kıbrıs Şehitleri Caddesi demek kadınlar için elbette alışveriş demek. El emeği bir sürü tasarımın bulunduğu Kıbrıs Şehitleri Caddesi tezgahlarından eminiz ki ayrılmak istemeyeceksiniz. Gotik, rustik yada vintage tarzı el yapımı kolyeler, küpeler ve bileklikleri çok rahat bulabileceğiniz Kıbrıs Şehitleri’nde butik mağazalarda bulunuyor. “İzmir’den anı olarak bir kıyafet alalım” düşüncesindeyseniz İzmir’li kızların giyim tarzına yakın kıyafetleri tercih edebilirsiniz.


Kıbrıs Şehitleri Caddesi ve Konaklama- Nerede Kalmalı?

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne yakın olmak istiyorsanız konaklama açısından birçok seçeneğinizin bulunduğunu söyleyebiliriz. Oda- kahvaltı veren 3+ yıldızlı otellerde kalabileceğiniz gibi dilerseniz günlük kiralık evlerde de kalabilirsiniz. İlan sitelerinde Kıbrıs Şehitleri Caddesi günlük kiralık evler yazdığınızda birçok seçenek zaten sizleri bekliyor olacaktır.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne Ne Zaman Gidilir?

“Her şeyi anlattınız, iyi güzel hoş da Kıbrıs Şehitleri’ne Ne Zaman Gitmeliyiz” diyenler için bu soruyu hemen yanıtlayalım. İzmir; yaz veya kış fark etmeksizin daima ılıman bir iklime sahip olduğundan dolayı her zaman gelebilirsiniz. Ancak, “yağmurlar olmasın ancak sıcak olsun” diyorsanız Sonbahar, Yaz ve İlkbahar ayları sizin için en iyi seçenek olacaktır.

“Hafif essin ve sıcak olmasın” diyenler Eylül başından Ekim sonuna kadar Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne tatil rotalarını çevirebilir.


Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne Nasıl Gidilir?

Kıbrıs Şehitleri Caddesi, ulaşım açısından oldukça kolay bulunabilen bir noktada yer alıyor. İzmir’in Alsancak ilçesine bağlı olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne her ilçeden ulaşmak mümkün. İzban’la gelecekler; ALİAĞA – CUMAOVASI, MENEMEN – TEPEKÖY hatlarıyla Alsancak’ta inerek kısa sürede Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne erişebilirken, tramvayla da çok rahat erişebileceklerdir. Kıbrıs Şehitleri’ne direkt olarak giden otobüs hatları ise; 121, 581, 90’dır.

Kendi araçlarıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi gezisi yapacaklar ise navigasyonlarına 

Kıbrıs Şehitleri Caddesi yazarak en kısa rotada ve sürede ulaşabilirler.

Keyifli gezmeler…

Kategoriler: Sosyete Travel Sosyete Sözler Sosyete Trend Sosyete Karadeniz
Eğer Beğendiyseniz Bizi Takip Etmeyi Unutmayın! Esen kalın..
Görüş Ve Düşüncelerinizi Bizimle Paylaşın Yorum Yazın :)
Paylaş:  

Yorumlar