Hiç Sevilmeyen Kişilik Özellikleri

Hiç Sevilmeyen Kişilik Özellikleri


Birini sevmemek kesinlikle normal bir durum. İnsanlar hayatta kalabilmek için yabancılardan şüphelenmek zorunda kalmışlardır. Bugün, hayatta kalmak artık bir sorun değil, ama hepimiz muhtemelen bizi sebepsiz yere sinirlendiren birkaç insanı tanıyoruz. 
Peki onları neden sevmiyoruz?

Bilinçaltımızda kaçınmaya çalıştığımız, ancak insanların sinir bozucu özellikleri ve alışkanlıklarından bahsedelim.

7. Aşırı fedakarlık
Nezaket, hepimizin takdir edeceği bir özellik. Ama bazen insanlar çok kibar ve fedakarlar ve  başkalarını rahatsız ediyorlar. Her zaman kibar ve yardıma hazırsanız (bu yardım sizi olumsuz yönde etkilese bile), insanlar size şüphe ile bakmaya başlayabilir.

Araştırmalar, insanların hem aşırı özveriden hem de aşırı bencillikten nefret ettiğini göstermektedir. Bu insanların nankör olduğu için olmaz. Mesele şu ki, özverili nezaket birçok soruya neden oluyor “ "ne istiyorlar?" ya da "ne düşünüyorlar?" “ Dahası, hiç kimse gerçekten fedakar biriyle karşılaştırıldığında onun yanında ”daha kötü" veya "daha az özverili" görünmek istemez.

6. Cehalet
Yazım hataları yapan insanlar güvenilir bir kişi olarak görünmezler. Gerçek hayatta güzel, kibar ve nazik bir kişi olabilirsiniz, ancak e-postalardaki gramerinizdeki birkaç hata muhtemelen insanların size karşı tutumunu etkileyecektir.

İnsanları metinlerindeki hatalarla yargılayan insanlara gelince, bilim adamları bir insanın yazım hataları ve yanlışlıklara verdikleri tepkiyle içe ya da dışa dönük olup olmadığını anlayabildiğinizi söylüyorlar. Okuma yazma bilmeyen kişiler çoğu zaman içe dönük insanları rahatsız eder (çok fazla iletişim kurmak ve sosyal ilişkiler kurmakta zorlananlar istemez). Hatalara dikkat etmezseniz, muhtemelen dışa dönüksünüz.

Ancak, iyi eğitimli olmak ve yalnızca herkesin sizi sevmesini sağlamak önemlidir. Uluslararası eğitim örgütlerine göre, duyar seviyesi bir kişinin başarısı ve zenginliği üzerinde bir etkiye sahiptir.

5. Tanınmış isimleri referans vererek konuşmak
Kimse palavraları sevmez (özellikle tanınmış insanları tanıdılarından bahsedenleri). İsviçre'li bilim adamları, konuşma sırasında ünlü bir ismi referans vermenin olumlu bir etkisi olmadığını gösterdi. Aksine, ünlü "dostlarınız" hakkında ne kadar çok konuşursanız, o kadar az insan size inanır. İnsanlar, ünlü insanları tanıdığınızı söyleyerek onları kandırmaya çalıştığınızı düşünüyorlar.

4. Sosyal medya hesapları
Sosyal medya hesapları, potansiyel işverenlere ve diğer insanlara bir kişi hakkında çok şey anlatıyor. Sosyologlar ve psikologlar bu sorunu incelemeye karar verdiler ve itibarınızı bozabilecek çeşitli göstergeler topladılar.

Çok fazla resim. Yemek yiyen insanlar hesaplarında çok fazla sayıda yemek resmi paylaşıyor (her yemeğin farklı açılardan onlarca fotoğrafı vb. gibi). Bu insanlar psiklojik açıdan tuhaf olarak görülür.
Çok fazla "arkadaş”. Kural olarak, insanlar binlerce arkadaş ve takipçiye sahip olanlara güvenmezler. Sosyal medya şöhretinin bu kişiyi ilgilendiren tek şey olduğunu düşünebilirler. Bilim adamları, ortalama olarak 338 online arkadaşın normal bir yerde olduğunu belirtiyorlar, bu yüzden daha fazlası ile insanları ürkütmeyin.

3. Çok mutlu görünmek
Bir gülümsemenin yalnızca olumlu duygular getirebileceğine inanıyoruz. 
Fakat görünen o ki gülümsemeleri fazla olan insanlar başkalarını rahatsız ediyor.

İşte psikologların söyledikleri: Aşırı mutluluk ve saadet, hoşnutsuzluğa neden oluyor. 
Çok mutlu ve memnun (iyi bir sebep olmadan) insanlar saf ve hatta cahil görünüyorlar.

Ayrıca, her zaman olumlu ve neşeliyseniz, her zaman en nahoş görevleri alabilirsiniz. İnsanlar, yolunuza çıkan görevlerin zorluğunu değerlendirmek için yeterince akıllı olmadığınızı düşüneceklerinden ve bunları yapmayı reddetmeyeceğinizi varsaydıklarından size yüklenirler.

2. Zor isimler 
Bazen insanların rahatsızlığına neden olmak için hiçbir şey yapmak zorunda değiliz: ismimiz bu işi gayet iyi yapıyor. Yapılan 5 ayrı çalışmada, telaffuz edilmesi zor isimlerin, kolay anlaşılır isimlerden daha az pozitif etki yapıtığı kanıtlamıştır. Bu yüzden basit isimleri olan insanlar genellikle başarılı ve daha saygın.

Peki bu neden oluyor? Beynimiz her zaman yeni ve sıradışı şeylere şüphe ile yaklaşır. Bir ad çok uzun veya tuhaf görünüyorsa, sahibi otomatik olarak şüpheli bir kişi olur. Tabii ki, bu bilinçaltı ile olur. Ünlülerin, uzun ve garip isimlerini, kitleler için daha basit bir şey ile değiştirdiği gerçeğini hiç fark ettiniz mi?

1. Sahte utangaçlık
İnsanlar her zaman kendilerini eleştirenleri sevmezler. Yeni arkadaşlar veya işverenler hakkında iyi bir izlenim bırakmaya çalışırken, bazı insanlar kendi kendilerini eleştiriyor gibi görünüp palavralarını gizlerler. Kural olarak, bu hileler farkedilir. İşte bir örnek: Bir iş görüşmesinde zayıf yönlerinizin sorulduğunu düşünün.

Yanlış cevaplar:
“Ben mükemmeliyetçiyim. 
Bir şeyin yapılması gerekiyorsa uyuyamıyorum ve başka türlü yapamam.”
“Ben bir işkolikim, hafta içi ve hafta sonları benim için aynı. 
O kadar ki ailemin yüzünü unuttum.”
Kimse bu sözlere inanmayacak. 
Sahte utangaçlık aynı zamanda bir kişinin itibarını da etkiler ve kariyer basamaklarını tırmanmalarını engeller çünkü bu davranış samimiyetsiz görünüyor.

Bonus: Kimseyi ve hiçbir şeyi sevmeyen insanlar
Bazı insanlar her zaman ve her şeyi basitçe eleştirir, çünkü bunu yapmayı bırakamazlar. 
Sadece kabul etmek zorundasın. Grinch Noel'den nefret eder, Scrooge McDuck fakir insanları küçümser ve bazı insanlar her şeyi basitçe eleştirir.
 Psikologların bu konuyu açıklayan birkaç teorisi vardır:

Sosyal eğilim. Eğilim hem olumlu hem de olumsuz olabilir. 
Olumsuz eğilimi olan insanlar, olay ve olayların olumsuz bir şekilde değerlendirilmesine yatkındır: daima sevmeyecekleri bir şey bulurlar. Olumlu eğilim eğilimi olan insanlar her zaman parlak tarafa bakmaya çalışırlar. Psikologlar bu eğilimin bir karakter özelliği gibi olduğundan eminiz - algınızı değiştirmek gerçekten zor der.
Sosyal anksiyete. Akılcı bir şekilde izlenme ya da yargılanma korkusu olan insanlar başkalarını eleştirmeye başlarlar, böylece kendilerini yalnız hissetmezler.
Sebepsiz yere senden hoşlanmayacak insanlar var mı? Ne düşünüyorsun? Yorumlardan paylaşın..

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
Hiç Sevilmeyen Kişilik Özellikleri ile ilgili aramalar sevilmeyen insan ne yapmalı  insanlarda sevilmeyen özellikler  sevilmeyen insanlarin ozellikleri  sevilmeyen huylar  sevilmeyen davranışlar  sevilmeyen kişilikler  en sevilmeyen memleketler
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar