iş Yerinde Mutluluğun Sırları

İş Yerinde Kendini Mutsuz Hissettiğinde Yapman Gereken Şeyler

Ofiste bazı tatsız anlar deneyimleyebilirsin. Mesela; iş teslim tarihlerinin yaklaşması ya da en sevdiğin meslektaşlarının işten ayrılmaya karar vermesi gibi.

Ancak işte genel olarak mutsuzsan, kendini umutsuz bir varoluşa bırakmaya gerek yok. 
Bunun yerine, aşağıdakileri yaparak durumunu değiştirmek için adımlar atabilirsin!

1. Yeni bir şeyler dene.

Muhtemelen işte içinden çıkılmaz bir sıkıntı da olduğunu hissetmekten daha kötü bir şey yoktur. 
En son ne zaman yeni bir görev alman veya rutinini değiştirmen gerektiğini hatırlayamıyorsan, o zaman konfor alanının dışına çıkmanın ve hangi fırsatların sunulduğunu sorgulamanın zamanı geldi.

Yöneticine yeni sorumluluklar almak istediğini ya da şirketine değer katacak bir proje ortaya çıkarmak istediğini söyle ve bunları yap! Yeni şeylerle uğraşmak, işini durgunlaştıran sıkıntı ve monotonluktan kaçınmana yardımcı olacaktır.

2. Yeni insanlarla tanış.

Şirketindeki farklı insanları tanımak yeni fırsatlara kapı açabilir ve sana profesyonel veya duygusal olarak katkıda bulunan ilişkiler kurman konusunda yardımcı olabilir. Şimdiye kadar sınırlı bir meslektaş grubuyla etkileşim halindeysen, ufkunu genişletme zamanı gelmiştir.

Dinlenme odasında tanıştığın yeni insanlara kendini tanıt ya da özellikle görevi seni ilgilendiren kişileri ara ve tanış. Çevrende ne kadar çok insanla rahat iletişim kurarsan, işinde o kadar çok destek alırsın ve bu da bakış açını daha iyi hale getirebilir.

3. Geliştirebileceğin becerilere odaklan.

Senin için önemli olan bir şeyde daha iyi olmak, özgüvenini arttırır ve seni daha değerli bir çalışan yapar. Şu anda işinden heyecan duymuyorsan, ilerlemene yardımcı olacak bir beceri seç ve bu konuda daha iyi olmaya çalış.

4. Mola ver.

Kendini sürekli baskı altında hissettiğin zaman mutsuz olman kolaydır, kendini bu kancadan kurtarmaya izin vermen bakış açını gerçekten değiştirebilir. İlerlemek için programına molalar dahil ederek çalış, böylece masanda saatlerini harcamazsın.

Öğlene doğru biraz yürü veya haftada iki kez daha uzun bir öğle yemeği için dışarı çık. 
Küçük molaların enerjinin artmasına nasıl yardımcı olduğunu görünce şaşıracaksın.

5. 'Hayır' demeyi öğren.

Geç saatlere kadar çalışman istendiğinde, olmayan meslektaşın adına projeler üzerinde çalışman istendiğinde hayır demek kolay değil. Ancak iş yükün çoksa ve bu ekstra yükü üstlenmek stres yükünü katlanarak artıracaksa, 'hayır' demek ve o hayal kırıklığı ile başa çıkmak daha iyidir.

6. Yolculuğa çık.

Ofisten biraz uzaklaşmak işle ilgili tavrın için harikalar yaratabilir. En son ne zaman uzun bir ara verdiğini hatırlayamıyorsan, bir tatil izni formu doldur ve kendine o kaçışı sağla.

Şehirde kalman ya da farklı bir yerlere gitmen fark etmez. Önemli olan, beynine kendini yenileme şansı vermek. Böylece ofise geri döndüğünde, seni rahatsız eden şeyler daha az rahatsız edici görünebilir.

Muhtemelen işte harcadığın zaman göz önüne alındığında, işinden memnuniyet duymayı hak ediyorsun; ya da en azından mutsuz olmaman gerekir.

Bu önemli adımları izleyerek işinle ilgili tavrın yavaş ama kesin olarak iyiye doğru değişeceğini göreceksin.

Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Sosyete Sözler - Sosyete Karadeniz
İş Yerinde Mutsuzluk Nedenleri ve Çözüm Önerileri Kendinizi Mutsuz Etmek İçin Mutlaka Yapmanız Gereken Şeyler Psikolojik Olarak Kendini Güçlü Hissetmenin Yolu Çalışanlar Neden Mutsuz? İş yerinde Mutluluk ve Başarının Yolu İşyerinde Mutsuz Olmanızın Sebebi İş Yerinde Mutluluğun Sırları Mutsuz Çalışanlarla Nasıl Başa Çıkılır
Sözler Blog / Travel Blog / Trend Blog
Paylaş:  

Yorumlar