Valizinizde Olması Gereken Şeyler

Valizinizde Olması Gereken Şeyler

Tatil planları, gidilecek yer seçimi, uçak rezervasyonu, otel, uçak bileti gibi birçok alanda gerekli çalışmaları ve hazırlıkları yaptıktan sonra sizler için belki de gizli bir hayati önemi olan valiz hazırlamanın sırası en nihayetinde geldi. Çok sık valiz hazırlayan biri değilseniz, valiz hazırlamanın ve valiz hazırlama incelikleri hakkında en ufak bir fikriniz olmayabilir. Ancak tatile gideceğiniz zaman gerekli olan ürünleri yanınızda bulundurmaktan emin olmanın yanında en kullanışlı valiz hazırlamanın, mevsime göre valiz hazırlamanın ve çocuklu ailelerin nasıl bir valiz hazırlamaları gerektiği konusunda birçok önemli husus vardır.

Valiz hazırlamak her tatilcinin önemle dikkat etmesi gerektiği bir konudur. Valiz hazırlarken dikkat edeceğiniz ufak tefek detaylarla birlikte valizinizde daha geniş yerlere sahip olabilir, bunun yanında mutlaka yanınızda bulunması gereken malzemeleri eksiksiz bir şekilde valizinize koyabilirsiniz. Valiz hazırlığına başlamadan önce valiz boyutunun nasıl olması gerektiğine karar vermeniz gerekmektedir. Tatil planınızın süresine göre valiz boyutu değişiklik göstermektedir. Eğer yalnızca kendi valizinizi hazırlayacaksınız bu duruma dikkat etmeniz gerekmektedir. Tatil planınız kısa süreli bir tatilse valiz boyutunun da kabin boyutunda olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Kabin boyutunda bir valiz hazırladığınız zaman hem gereksiz eşyalardan kurtulmuş oluyorsunuz hem de valizinizi yanınızda bulundurma avantajı sayesinde kaybolma riskini ve uzun süre valizin gelmesini bekleme süresini ortadan kaldırmış bulunursunuz. Ancak tatil planı daha uzun sürecekse bu süreye göre orta boy ya da daha büyük valizleri tercih edebilirsiniz. Çoğunlukla valiz görüntüleri aynıdır. Bu durum valiziniz bir başka kişinin valiziyle karışmasına neden olabilir. Bu neden valiz tercihinde bulunurken çok sık tercih edilmeyen modelleri tercih edebilir veya valizinizin üzerine koyacağınız etiketler ve anahtarlıklarla kişiselleştirerek valizinizi diğerlerinden hemen ayırabilirsiniz.

Yaz aylarında tatil planı yapanlar için valiz boyutuna karar verdikten sonra sizler için en önemli, mutlaka götürülmesi gereken ürünler adı altında bir liste yapmanızı tavsiye ederiz. Bu liste sayesinde gereksiz malzemeleri yanınızda götürme durumundan kurtularak sizler için en önemli olan ürünleri geride bırakma riskini de ortadan kaldıracaktır. Bu listede gereksiz ürünlerle doldurmadan önce sizler için en önemli ve mutlaka yanınızda olması gereken ürünlere karar vermeniz gerekir. Daha sonra bu listeye bağlı kalarak valizinizde gereksiz doluluk olmasını önleyebilir ve belki de tatiliniz sırasında aldığınız yeni şeylerle, önceden planlı olarak hazırladığınız valizinizde kazanmış olduğunuz boş alanları doldurabilirsiniz. Yapacağınız bu listede acil sağlık durumları için kullanılabilecek ürünler, kişisel temizlik ürünleriniz bulunduğuna emin olun. Kıyafet tercihleri yaparken birbiriyle uyumlu olan giysilerden yana tercihlerinizi yapın. Bunun yanında ani hava değişikliği durumlarında hırka tarzı giysi bulundurun. Birbiriyle uyumlu olan kıyafetlerle oldukça hoş duracak az sayıda takı alın ve bunun yanında her türlü giysiye, geceye ya da gündüze uygun olabilecek ayakkabı tercihinde bulunun. Yüksek faktörlü güneş kremini de listenize mutlaka ekleyin.

Kişisel temizlik ürünleri listesini hazırlarken gerçekten ihtiyacınız olanlardan yana tercihte bulunduğunuzdan emin olmalısınız. Deodorant, parfüm, diş macunu, diş fırçası, şampuan, duş jeli, nemlendirici krem, güneş kremi, tıraş malzemeleri, epilasyon malzemeleri listenizde bulunması gereken kişisel temizlik malzemeleridir. Bu malzemeleri valizinize koymadan önce yapmanız gereken bir işlem daha vardır. O da bu malzemelerin boyutlarını küçültmek. Kişisel temizlik malzemelerinin birçok yerde seyahat boyları bulunmaktadır. Kullandığınız ürünlerin seyahat boyları mevcutsa, bunları satın almanızı tavsiye ederiz. Böylece ürünlerin koca paketlerini taşıyarak valizinizde gereksiz ağırlık oluşturmazsınız. Eğer seyahat boyu almak istemiyorsanız, kullanacağınız kadar ürünü ayrı küçük kutulara koyarak kendi seyahat boyunu kendiniz hazırlayabilirsiniz. Bu ürünlerin yanında ıslak mendil, kulak temizleme çubuğu, ihtiyaca göre fön makinası ve tarak bulundurmanızı tavsiye ederiz. Tüm bu ürünleri tek bir el çantasının içine koyarak kaybolmasını ya da diğer ürünlerle karışmasını engellemiş olursunuz. İhtiyacınız halinde valizinizin içerisinde hiç zorlanmadan çıkartabilirsiniz.

Kadınlar için olmazsa olmaz ürünlerden biri olan kozmetik ürünlerinin de getirilecekler ve getirilmeyecekler olarak bölümlere ayrılması gerekmektedir. Örneğin kozmetik ürünlerinizin hepsini yanınıza alıp gereksiz ağırlık ve gereksiz yer daraltmaya çalışmaktan ziyade en çok kullanacağınızı düşündüğünüz ürünleri yanınıza alarak işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Yaz tatilinde bol bol güneşleneceğinizden kaynaklı ağır makyaj yapabilme gibi bir durumunuz söz konusu olmaz. Bunun yerine en çok kullanacağınızı düşündüğünüz rujunuzu, eyelenier, rimel, şeftali tonlarında tercih etmenizi tavsiye ettiğimiz bir allık dışında kalan kozmetik ürünlerini bir kenara bırakabilirsiniz. Tatil bölgesinde hafif makyajlar sizleri daha şık gösterir. Ağır makyajlar, tatillerde pek tercih edilmemekle birlikte kötü bir görünüme neden olur ve bunun yanında yaz sıcağında o makyajlar sizler için büyük bir sıkıntı yaratır. Tüm bu ürünlerin yanında listeye sivrisinek ilacı, mini dikiş seti, kulak tıkacı ve tatil planınıza göre uygun olabileceğiniz düşündüğünüz haritaları eklemelisiniz.

Tüm bu planlar yaz mevsimi tatil planına uygun olan valiz hazırlamaydı. Kış aylarında tatile çıkıyorsanız listenizin kıyafetler bölümünde değişiklik yapmanız gereken bazı noktalar vardır. Bunlar içlik, yün çorap, yün kulaklık, atkı ve eldiven, kazaktır. Bunun yanında nemlendirici, sıcak su torbası ve bardak termosu eklemenizi tavsiye ederiz.

Yanınızda mutlaka yolculuk boyunca ihtiyacınız olan ürünleri koyabileceğiniz ve değerli eşyaları yanınızdan ayırmamanızı sağlayacak olan küçük el çantası hazırlayın. Bu el çantasının içerisini, ağrı kesici, kullandığınız diğer ilaçlar, kitap, telefon, tablet veya daha farklı değerli eşyalarınızı koyabilirsiniz. Bunların yanı sıra nüfus cüzdanı, para çantanız, duruma göre pasaport, ehliyet, kredi kartları, banka kartları, otobüs ve uçak biletleri, adres ve telefon listesi gibi ürünleri bu el çantasına koyabilir, işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Valizinize telefon numaranızın yazılı olduğu bir etiket yapıştırmayı unutmayın. Her ihtimale karşı valiziniz kaybolduğu zaman bu telefon numarasından sizlere ulaşabileceklerini unutmayın. Yanınızda bulunduracağınız bu el çantasının içerisine yolculuk boyunca atıştırabileceğiniz yiyecekleri de koyabilirsiniz. Bu atıştırmaların kokmadığına ve çok çabuk bozulabilen ürünler olmadığına dikkat edin. Yolculuk boyunca sevilmeyen yolcu durumuna düşmeyin ve yolculuğu kendinize zehir etmeyin. Yanınızda getirdiğiniz fotoğraf makinesi, telefon ve tablet gibi teknolojik ürünlerin şarjlarını da yanınıza aldığınızdan emin olun. Bu şarj aletlerini lastik bant yardımıyla öbek haline getirip bağlayın. Böylece şarj aletleri birbirine karışmayacak ve düzenli bir şekilde kullanabilme imkânınız olacaktır.

Tüm bu ürünlerin yanında çocuğunuzla tatile çıkarken dikkat etmeniz noktalar ve yanınıza almanız gereken ürünler bulunmaktadır. Çocuğunuzla çıkacağını tatilde özellikle sağlık ürünlerinde yanınızda mutlaka bulundurmanız gereken ürünler mevcuttur. Ateş düşürücü (şurup veya fitil), antialerjik şurup, yanık kremi, pişik kremi, yaralanmalar için baticon, antibiyotikli pomad, gazlı bez, flaster, darbeler için soğuk/sıcak kullanılan jel, göz damlası (havuzun kloru bebek veya çocuğunuzun gözünü tahriş edebilmektedir. Bunun için tatile çıkmadan önce doktorunuzdan gerekli olan göz damlalarının isimlerini öğrenebilir, bu ihtiyacınızı giderebilirsiniz), acil durumlar için doktorunuzun telefon numarasını yanınızda bulundurmalısınız. Bu ürünlerin yanında çocuğunuz için bol miktarda tişörtü de yanınızda getirmenizi tavsiye ederiz. Çocukların üstleri altlarına göre daha fazla kirlenebilmektedir. Bu nedenle tişört konusunda elinizi korkak alıştırmamalı, tatil süresi boyunca yeterli miktarda üst kıyafeti yanınıza bulundurmalısınız. 

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Valizinizde Olması Gereken Şeyler ile ilgili aramalar otele giderken alınması gerekenler  termal otele giderken alınması gerekenler  tatile giderken alınması gereken kıyafetler  tatile giderken alınması gerekenler listesi  tatile giderken alınması gerekenler   otelde havuza inerken ne giyilir  villaya tatile giderken alınacaklar  tatile çıkarken yanınıza neler alırsınız
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar