Uçak Biletlerinin En Ucuz Olduğu Zamanlar

Uçak Biletlerinin En Ucuz Olduğu Zamanlar

Hepimizin yıl boyunca hayalini kurmaktan en çok keyif aldığımız şey; tatilde olmaktır. Yediden yetmişe hepimiz önce hayallerimizdeki tatil yerlerinde olduğumuzu düşler, mutlu olur ve bunu gerçekleştirmek için planlar yapmaya başlarız. Bu planlama aşamasında; hangi dönemde gidebilirim, konaklama imkanları nelerdir, kaç gün kalabilirim, ulaşım imkanları nasıldır, gezilip görülecek yerleri var mıdır gibi benzeri sorular da kafamızda dolanmaya başlar. Ve bu planlama aşamalarının en önemli kısmını; tatilinizi geçireceğiniz yere ya da bölgeye ulaşımın nasıl olacağı konusu oluşturur.

Ulaşım konusunu; ekonomik ve en hızlı şekilde halletmek isteyenlerin tercihi de tabii ki havayolu olacaktır. Özellikle son 10 yıldır hava ulaşımında sağlanan gelişmeler ve oluşan rekabet koşulları gereği uçak, artık geniş kitlelerin rahatlıkla kullanabildiği en cazip ulaşım şekli haline gelmiştir.

Eğer, seyahat planınızı yapmaya başladıysanız ve hayallerinizi süsleyen tatil bölgesine uçakla gitmek önceliğiniz ise; şimdi sizlerle biraz uçak bileti hakkında yararlı olabileceğini düşündüğümüz bilgiler paylaşalım. Çünkü uçak bileti bilinenleri ve bilinmeyenleri ile biraz üzerinde durulması gereken bir konudur. Bu nedenle bunu ufak bir başlık altında açıklamaya çalışacağız.

Uçak Bileti: Diğer tüm taşıma vasıtalarında olduğu gibi havayollarında da uçak bileti herkesin ismine ve kişiye özel olarak düzenlenir. Havayolları ve uluslararası uçak bileti satış kuralları gereği; düzenlenen bilette daha sonra isim değişikliği yapılamaz (Tek istisnası; kişi isim ve soyadı yazımında yapılmış ufak harf hatalarıdır. ). Bu nedenle; " uçuş biletimi aldım ama gidemeyeceğim, hiç olmazsa benim yerime kardeşim kullansın " gibi bir durum söz konusu değildir. Havayolu şirketlerinin  yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda kimlik bilgilerini doğrulayıcı belge ( ehliyet, pasaport, kimlik gibi ) istemelerinin sebeplerinden birisi de budur.

Uçak biletleri farklı fiyatlardan satışa sunulduklarından, her bilet için uygulanan kurallar da farklılık gösterir. Kuralların genel mantığını ifade etmek gerekirse; aldığınız uçak bileti ne kadar ucuz ise kısıtlaması o kadar çoktur. Mesela;

Sadece kabin bagajına ( veya sırt çantasına )izin veriyor, fazladan çanta ve bagaja ek ücret alınıyor olabilir.
Rezervasyon değişikliğine izin vermiyor olabilir. Değişiklik yapmak durumunda yeni bilet alımı gerekebilir.
İptali durumunda hiç bir iadesi olmayabilir ( İstisnası; aynı yolcuya yanlışlıkla 2 adet bilet düzenlenmişse, bir tanesi iade olarak alınabilir. Ancak bu işlemin uçuş tarihinden önce yapılması gerekmektedir.)
Uçakta herhangi bir ikram yapılmasını içermeyen bir bilet olabilir. Ancak ücreti karşılığında yeme ve içme imkanlarından faydalanabilirsiniz.
Daha yüksek fiyatlı biletler, en ucuz olanlara göre daha fazla esneklik ve hizmet alternatifleri sunmaktadır; serbest bagaj hakkı limiti, ücretsiz ikram, rezervasyon değişikliğini belli bir tutar karşılığı yapabilme imkanı gibi.

Uçak bileti konusunda bu bilgileri paylaştıktan sonra, biletimizi nereden alabileceğimizi ve en ucuz fiyatlardan nasıl faydalanabileceğimiz konusuna bir göz atalım.

Uçak biletinizi; direkt havayollarının kendi ofislerinden ya da yetkili seyahat acentelerinden alabileceğiniz gibi, günümüzün en pratik ve kolay çözümlerini sunan internet üzerinden de alabilirsiniz. Dünyadaki bütün havayollarının bilet düzenleme işlemleri, elektronik biletleme temeline dayandığı için biletinizi hangi kanaldan temin ederseniz edin; biletiniz e-bilet olarak düzenlenecektir.

Yurt içi ya da yurt dışı olsun, havayollarının farklı fiyatlardan bilet satışı yaptığını daha önce belirtmiştik. Bilet alma aşamasında hepimiz için öncelikli olan konu; en ucuz ve uygun fiyattan bilet temin etmektir. Genel olarak, biletinizi ne kadar erken alırsanız avantajlı bilet fiyatlarından o ölçüde faydalanabilirsiniz. Çoğunlukla son dakikada alınacak biletler yüksek fiyatlı kontenjandan verilmektedir. Ayrıca gidilecek yerin ( özellikle yurt dışı destinasyonlarda ) mevsimsel özellikleri, yolcu talebinin yüksek ya da düşük olduğu bir nokta olması, uluslararası organizasyonların yoğun olduğu bir şehir olması gibi pek çok etken uçulacak yere ait bilet satış fiyatlarını etkileyen önemli unsurlardır. Buna bir örnek vermek gerekirse; Şubat ayında Brezilya da, Rio kentinde bir tatil planlıyorsunuz. Bizim için kış dönemi ve uçak fiyatları da düşüktür diye düşünebilirsiniz. Ama Şubat ayında Rio'da dünyanın en büyük ve ünlü karnavallarından biri yapılmaktadır. Pek çok turist de bu karnavala katılmak ya da görmek amaçlı orada olacaktır. Bu nedenle Şubat ayı için planladığınız tatilin uçak bileti fiyatı tahmininizden yüksek çıkacaktır.

Bunun dışında, havayollarının zaman zaman erken bilet alabilecek yolcular için düzenlediği kampanya ya da promosyonlar olabilmektedir. Bunların sıkı şekilde takip edilmesi ile ucuz bilet temini mümkün olabilir. Bunu yapmanın en kolay yolu da, havayollarının hemen hemen hepsinin internet sayfasında; müşteri ve yolcuları bilgilendirme amaçlı bültenlere kayıt imkanı bulunmaktadır. Bu kaydı oluşturmak için sadece e-mail ya da cep telefonu bilgisini girmeniz yeterlidir. Havayolları yapacakları promosyon bilgilendirmelerini, bıraktığınız e-mail adresine ya da cep telefonunuza mesaj olarak göndereceklerdir.

Ayrıca, ucuz uçak bileti araştırmanızı , bu konu için hazırlanmış web siteleri üzerinden de yapabilirsiniz. Bu tip sitelerde tek yapmanız gereken; uçuş tarihlerinizi ve gidilecek şehir adını belirtmeniz yeterlidir. Direkt ve aktarmalı alternatifler, fiyatlar, uçuş süreleri gibi pek çok ihtiyaç duyabileceğiniz bilgiler bu arama sayfaları tarafından size saniyeler içinde sunulacaktır.

Uygun fiyata uçak bileti alımı konusunu özetleyecek olursak;

Mümkün olduğunca erken bilet alımı fiyat avantajı sağlar.
Havayolları ya da uçak bileti araması yapan internet sitelerinde yapılacak bülten üyeliği sayesinde uygulanacak promosyonlardan haberdar olmak, ucuz bilet sağlama konusunda size güncel bilgiler sunar.
Ek olarak; ucuz bilet imkanından faydalanmak tabii ki çok güzel bir imkandır. Ancak seyahat harcamanızda tasarruf etmenizi sağlayan bu fayda; seyahatinizi iptal etmek, uçuş tarihlerini ya da varış noktasını değiştirmek gibi durumlar ortaya çıktığında zararınız olabilir. Daha önce de belirttiğimiz gibi en düşük fiyatlı biletler; satış ve bilet kuralları gereği kısıtlamaları en fazla olan biletlerdir. Bilet alımı sonrasında yapacağınız değişiklikler için, bilet fiyatından daha fazla ödeme yapmak hiç kimsenin arzu ettiği bir durum değildir. Bilet alımı aşamasında; bilet kurallarında nelere dikkat etmeliyiz derseniz, bunları şöyle sıralayabiliriz;

Bilet düzenlendikten sonra, seyahatin iptali durumunda ücret iadesinin olup olmadığı.
Bilet düzenlendikten sonra, uçuş tarihi ya da uçuş noktasında değişikliğe izin verip vermediği. Eğer değişiklik yapılabiliyorsa bu durumda ne kadar ücret farkı ve ceza uygulanacağı.
Bagaj kısıtlaması olup olmadığının kontrolünün yapılması, serbest bagaj için maksimum ağarlığın ne kadar olduğunun incelenmesi.
Uçuş süresince yapılan ikramların ücretli mi yoksa ücretsiz mi olacağının kontrolü.
Bu nedenle tavsiyemiz; eğer uçuş noktanız ve tarihleriniz gerçekten kesinleşmiş durumdaysa bu tip ucuz bilet alımı yapmanız olacaktır.

Bütün bir yıl hayalini kurduğunuz tatilinizin, hayalinizden çok daha güzel geçmesi için yapacağınız uçak bileti alımı işlemlerinde;  yazımızda belirtmeye çalıştığımız konuları göz önünde bulundurursanız;  yolculuğunuz süresince evinizden çıkıp tatil için varacağınız noktaya tatsız sürprizlerle karşılaşmadan ulaşabilir, tatilinizin tadını daha ilk günden çıkartmaya başlayıp güzel tatil anılarıyla dönebilirsiniz.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Uçak Biletlerinin En Ucuz Olduğu Zamanlar ile ilgili aramalar uçak bileti en ucuz günler  uçak bileti en ucuz nasıl alınır  uçak bileti almak için en uygun saat  son dakika uçak bileti nasıl alınır  ucuz uçak bileti nasıl alınır ekşi  uçak biletleri neden pahalı   en ucuz uçak bileti yorumlar  dünyanın en ucuz uçak biletleri
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar