Uçakta En İyi Koltuk Nasıl Seçilir

Uçakta En İyi Koltuk Nasıl Seçilir?


Seyahat etmeyi genelde hepimiz severiz, uçakla yolculuk yapmaktan büyük keyif alırız, peki uçakta en ideal koltuğunuzu nasıl seçeceğinizi biliyor musunuz? Uçakta ne iyi koltuk nasıl seçilir? Öncelikle bu göreceli bir kavramdır yani kişiden kişiye değişir ancak bazı ortak olgulardan yola çıkarak en ideal koltukları belirlemek mümkündür. Bu yazımızda genel olarak uçakta koltuk seçiminden bahsedeceğiz.

En çok kullanılan yolcu uçak tipleri olan Airbus A320 ve Boeing 777’lerde hangi koltukların en iyileri olduğu araştırıldı. Ortaya birbirinden ilginç sonuçlar çıktı. Uçakta en iyi koltuk hangisi sorusunun cevabını da gayet iyi veriyor.

Araştırmaya göre Airbus A320’lerde en iyi koltuk 1A. Çünkü 1A, diğer koltuklara göre daha geniştir ve pencere kenarıdır. Ayrıca host ve hostesler ilk ikramı burada oturan yolculara yapmaktadır. Fakat bu koltuğu tercih eden kişilerin dikkat etmesi gereken bir nokta vardır: 1A kapının hemen ardındadır ve soğuktur! Fakat uçağın ön kısmında seçilen yerler göreceli olarak arka kısımlara göre daha gürültüsüz olmaktadır. Seçilebilecek en iyi koltuklar burada yer alabilir.

Airbus A320’lerde uçuyorsanız, 15’ten 20’ye kadar numaralı sıralardaki koltuklarda oturmamanızı tavsiye ederiz. Bu sıralar kanat üstüne denk geldiği için çok gürültülü olmaktadır.

 Geniş aralık, rahat yolculuk anlamına gelmektedir.

Türk Hava Yolları, Lufthansa, Emirates gibi pek çok şirketin kullandığı Boeing 777 tipi uçaklarda ise 16. ve 32. sıraları tercih etmek konfor açısından yararlı olacaktır. Hem ilk ikramlar bu koltuklarda oturan kişilere yapılmaktadır hem en ön koltukla aradaki mesafe geniş olduğundan oldukça rahat bir yolculuk yapılmaktadır. Bu da uçakta en iyi koltuk hangisi sorumuzu cevaplamaktadır.

Boeing 777’lerde en az tercih edilen koltuklar ise, en sonda yer alan 44. ve 45. sıralardır. Bu koltuklarda oturanların en çok yakındığı konular; koltuğun dar olması ve tam yatamaması buna ek olarak tuvalet ve yemek ve içecek servisinin hazırlandığı kısma oldukça yakın olması da gürültü ve yoğunluk açısından sorun oluşturabilmektedir.
Evet genel olarak uçaklarda hangi koltuklar en iyisi, uçakta hangi koltuk seçilmeli, uçakta en iyi koltuklar gibi konulardan bahsetmeye çalıştık. Umarız konforlu ve güvenli yolcuklar geçirirsiniz. Şimdiden iyi tatiller.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
Uçakta En İyi Koltuk Nasıl Seçilir ile ilgili aramalar uçakta en iyi koltuk anadolujet  uçakta en iyi koltuk pegasus  uçakta kanat üstü koltuklar kaç numara  uçak koltuk seçimi thy  uçakta cam kenarı koltuk numaraları anadolu jet  anadolu jet en iyi koltuk  uçakta en iyi koltuk thy  uçakta cam kenarı hangi harf pegasus
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz
Paylaş:  

Yorumlar