Devlet İmplant Karşılıyor Mu ?

Devlet İmplant Karşılıyor Mu?
SGK Desteği Nasıl Alınır?


Devlet İmplantı Karşılıyor mu?
SGK İmplant ücretlerini karşılıyor mu? en çok merak edilen konular arasındadır.
SGK, kemik için implantların bedellerini ödemez.
Normal şartlarda 4 yılda bir yenilenmesi gereken hareketli ve sabit protezlerin hasta kaynaklı sebepler nedeniyle bu süreden önce yenilenmeye ihtiyaç duyulması halinde gerçekleştirilecek implant tedavisi SGK tarafından karşılanmaz.

Ancak Emekli veya sigortalı olarak çalışan vatandaşlarımız için, implant yapan devlet ve üniversite hastanelerinin ücretleri SGK tarafından karşılanmaktadır. Fakat bu ücretlerin karşılanması için bazı şartlar bulunmaktadır. Hepimizin bildiği gibi, SGK tarafından kişilerin sağlığı açısından gerekli olan ve lüks olmayan tedavi giderleri ödenmektedir. Sgk’nın implant tedavisini ödemesi için de, 2010 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan Sağlık Sağlık Uygulama Tebliğinde yer alan hususların karşılanması gerekmektedir.

İmplant Yapan Devlet ve Üniversite Hastaneleri
Eğer yeni bir uygulama başlatılmamış ise, genel itibariyle diş implantı Üniversite hastanelerinde yapılmaktadır. Yukarı da belirtilen kanun maddelerinde yer alan hususa tabi olan ve SGK desteği ile implant uygulatmak için üniversite hastanelerinde sıra bekleyen yüzlerce hasta bulunmaktadır.
Bu sebeple üniversite hastanelerinde diş implantı için genel itibariyle şu uygulama yapılır.
  • Hasta üniversite hastanesinden randevu alır. Genelde bu süre 1 ay civarındadır.
  • Randevu alan hasta diş hekimliği fakültesine başvurur.
  • Başvuru muayenesini olur ve tedavinin yapılacağı bölüme sevk edilir.
  • Bu bölümde kontrolü yapılır ve tedaviye karar verilir.
  • Eğer hasta üniversite hastanesinde diş implant tedavisi olmak isterse kendisine gün verilir ve bu gün de tedavisine başlanır.
  • Diş Hekimliği Fakültelerinde ki yoğunluk nedeniyle, randevu tarihi aylar sonrasına verilebilmektedir. Bu sebeple, hastaneler tedavinin gerekliliği yönünde yukarı da anlatılan mevzuat hükümlerine uygun şekilde rapor tanzim ederler.
  • Eğer hasta ister ise, bu rapor ile birlikte özel implant yapan hastanelere başvuru yapabilir.
  • Başvuru yapılan özel hastane raporu teslim alır ve tedavi programını hastaya açıklar. Programda ne kadar ücret alınacağı, Devletin ne kadarını karşıladığı hastaya açıklanır.
  • Hasta zaman zaman özel hastanenin belirttiği şekilde SGK’ya başvuru yaparak devlet desteğini alır.
İmplant Fiyatları Yılında Ne Kadar Olacak?
Eylül ayında doların yükselmesi ile yurt dışından dolar üzerinden getirilen tedavi ürünlerine de bir zam yansıdı. Bu kapsamda şuan itibariyle diş implant fiyatları 2.000 TL. ile 10.000 TL. arasında değişmektedir. Bu implantın devlet tarafından karşılanan miktarı hastanın durumuna ve tedavi gerekliliğine göre değişiklik göstermektedir.
Bu sebeple şu kadarını devlet karşılar demek doğru olmaz. Özel hastanelerin fiyatları birbirine yakındır.

Sosyete Karadeniz ~ Sosyete Sözler ~ Sosyete Trend ~ Sosyete Travel
afiş Tıbbi Taç Diş Doğa Ağız Öğrenme Diş modeli Bakım Sağlık hizmeti klinik Görünüm yapı Vida Anatomi Kesmek Ameliyat Gerçekçi hijyen Eğitim teknisyen Sakız tedavi Yardım dış cephe kaplaması Önleme implant Emaye Porselen Kanal Oral Yapay Şematik Stomatoloji Uzakta Değiştir azı dişleri Anatomik Kapatmak çürük çürüme ortodontist
Devlet İmplant Karşılıyor Mu? SGK Desteği Nasıl Alınır?
Görüş Ve Düşüncelerinizi Yoruma Yazıp Diğer Kullanıcılarımızla Paylaşabilirsiniz

Paylaş:  

Yorumlar